szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bukja a Vas megyei vadászterületeit Simicska Lajos - számolt be a nyugat.hu. Egy este alatt, a tudta nélkül kicsinálták.

Egyetlen este darabolták fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. korábbi vadászterületeit. A Vas megye északkeleti részén lévő vadászterület nem csak vadászati, de egyéb idegenforgalmi bevételeket is generál – és éppen a határidő utolsó napjának estéjén pöckölték ki róla Simicska Lajos érdekeltségeit – írta meg a nyugat.hu.

Az eljárás – melynek során eddig 10 most, hogy, hogy nem: 20 évre oszották ki a területeket – úgy zajlott, hogy a vadászati hivatal közzétette az ajánlását arról, hogy a területre mely vadásztársaságot szemelte ki, és a sorozatos egyeztetések után a tulajdonosok kétharmados szavazatával adják meg a döntéshez szükséges szavazati jogot. A 14 ezer hektáros területre szóló Sárvárinak – mely Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdona – a vadászati hatóság által közzétett ajánlása megegyezett az eddigi vadászterületével.

Vagyis elvileg minden maradt volna az eddigiekben. Csakhogy másnap reggelre már új ajánlás volt a hirdetőtáblán, amiből közvetve az derült ki, hogy a Sárvári Mezőgazdasági Zrt.-nek nem lesz vadászterülete, mert azt a bizonyos 14 ezer hektárt három felé, a szomszédos vadászterülethez szétcsatolták. A legjobb adottságú erdőrésznek tartott váti erdőt az a Répcementi Hunor Vadásztársaság kapta meg, melynek elnöke Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő titkárának az apja. Gagyi István egyúttal a Vas megyei vadászkamara elnöke is.

A Sárvári Mezőgazdasági Zrt. levélben jelezte a vadászati hatóságnak, hogy nem ért egyet a módosítással, illetve az új jelöléssel, ám a nyugat.hu azt írta: a hatóság válaszában a törvény vonatkozó bekezdéseit idézte – amiben a határidők is szerepelnek, márpedig a módosítás még a határidő lejárta előtt történt, igaz, úgy, hogy a jelek szerint Simicskáék számára "holtidőben" történt mindez, így nem is volt lehetőségük tiltakozni ellene, a határidő pedig másnapra lejárt.

Simicska szép kis summát vett ki az egyik cégéből, G-nap ide vagy oda

Az Orbán Viktorral szembeni háború kirobbanása óta erősen visszaestek Simicska Lajos műsorgyártó cégének bevételei, de így is ki tudott venni 700 millió forintnyi osztalékot a társaságból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány