szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Inc. magazin 2007 óta publikálja a legnagyobb növekedést elérő amerikai cégek ötezres listáját, de tavaly óta Európára is elkészítik az elemzést. A 2016-os listán a legjobb 100 között három magyar is helyet kapott.

A 2016-os listára az az ötezer vállalkozás kerülhetett fel, amely 2011-ben minimum 200 ezer eurós, illetve 2014-ben legalább 2 millió eurós árbevételt produkált, továbbá európai székhelyű, magánkézben lévő, önálló társaság. A jelentkező cégek végső rangsorát a 2011 és 2014 közötti bevételnövekedésük százalékos értéke szerint határozták meg.

A tavalyi listához képest sokat erősödött a mezőny, míg akkor az első helyhez közel 7,5-szörös, addig idén már közel 12-szeres növekedésre volt szükség a vizsgált periódus alatt. Az erősödő mezőny ellenére a magyar cégek száma csaknem százzal – 185-ről 280-ra – növekedett egy év leforgása alatt, így Magyarország a korábbi kilencedik helyről a hetedik legtöbb céget felvonultató európai ország lett – áll a Bisnode közleményében.

Három magyar a top 100-ban

A SETINO Hungary Kereskedelmi Kft. az 51. helyig kúszott a ranglistán, az ezt követő magyar cég a T-TRANS FŐÉP Építőipari, Kivitelező és Szállítmányozó Kft. az 55-ik helyen, majd 97-ikként jön a General Transport Company Kft.

A lajstromozott magyar cégek között a kiskereskedelmi, az építőipari továbbá a szállítás és logisztikai cégek némileg felülreprezentáltak az összeurópai arányokhoz mérten, míg az üzleti termékekkel és szolgáltatásokkal, illetve IT szolgáltatásokkal foglalkozó cégek valamelyest alulteljesítettek, a feldolgozóipar pedig igazodott az európai átlaghoz.

A 3 leggyorsabban növekvő kisvállalat

Érdemes megnézni, hogy milyen iparágban utaznak a leggyorsabban fejlődő családi vállalkozások az USA-ban.

A Magyarországot képviselő cégek között túlsúlyban vannak a fővárosba vagy Pest megyébe bejegyzett cégek (40,4 és 17,9 százalék). A harmadik helyen Bács-Kiskun megye vállalkozásai állnak 4,6 százalékkal, őket követik Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye cégei 3,9 százalékkal. Az egyetlen megye, ahonnan nem sikerült egyetlen cégnek sem felkerülnie az Inc. listájára, Nógrád megye volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást