szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy kisebb cégnél, hosszabb időszak alatt sokkal többet lehet tanulni, mint az egyetemen, legalábbis a tapasztalat azt mutatja, hogy amit a diákok az egyetemen tanulnak, ritkán találkozik azzal, amire a munkaerőpiacon szükségük lenne. Ezt szem előtt tartva született meg a Bridge Budapest legújabb ösztöndíjprogramja.

Nemzetközi sörfőző közösség építése a Brewie csapatával, tanulási felület beindítása a Mosaiknál, a Kemyalitics akadémiai közönséget célzó platformjában vagy a BOOKR Kids nemzetközi kiadók számára létrehozott komplex termékének létrehozásában való részvétel, vagy éppen olyan üzleti stratégia megtervezése és előkészítése, amellyel a Be-novative startupokat és kkv-kat tud támogatni az innovációs folyamataikban. Többek között ilyen feladatok várnak idén a Bridge Budapest ösztöndíjasaira.

Bridge Budapest-ösztöndíjasok
©

Az ösztöndíj legfőbb célja, hogy a magukat megmutatni és tenni akaró, egyetemista vagy éppen már végzett tehetségek, valamint a legígéretesebb, magyar alapítású startupok egymásra találjanak. A program első fázisában startupok jelentkezhettek és adhattak meg egy-egy minél nagyobb üzleti hatású feladatot, ami segíti a növekedésüket és a célkitűzéseik elérését.

A 2013-ban alapított nonprofit szervezet, a Bridge Budapest negyedszer indítja útjára ösztöndíjprogramját: “Sokat beszélgettünk a korábbi ösztöndíjasainkkal, mit gondolnak, mire lenne szüksége az egyetemekről kikerülő fiataloknak, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon. Egyöntetűen azt mondták, egy kisebb cégnél, hosszabb időszak alatt sokkal többet lehet tanulni. Az a tapasztalatuk, hogy ritkán találkozik az, amit az egyetemen tanulnak azzal, amire a munkaerőpiacon szükségük van később. Az ő igényeikből alakult ki az új program” – mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője.

Az ösztöndíjasok úgy érezték, fontos számukra, hogy egy növekedésben lévő cégnél, akár nagyobb hatással bizonyíthassák a kompetenciájukat. A cégek számára pedig segítség lehet a támogatás, hogy egy ambiciózus szakember költségét a Bridge Budapest 6 hónapra kétharmad részben átvállalja, és a kiválasztás terhét is jórészt leveszi a startupról.

Tíz ígéretes, magyar startup (Brewie, Konetik, SpringTab, BOOKR Kids, Be-novative, tryfruit IT Academy, Kemialytics, PublishDrive, Mosaik, Antavo) szerepel a programban, akik egy-egy ambiciózus tehetséget fogadnak októbertől hat hónapra. A marketing, az értékesítés, az informatika és a design területéről szoktak a legtöbben jelentkezni, de mindenféle területeken tanulók jelentkezését is várja a Bridge Budapest. Korábban is előfordult már, hogy egy vegyészmérnök-hallgató bizonyult a legjobb marketinges feladatmegoldónak, vagy hogy egy autodidakta designer – aki eredetileg gyógypedagógus – végezte a legmeggyőzőbb designer munkát. A fiataloknak a kiemelt üzleti hatású feladatok közül kell választaniuk a jelentkezéskor. A startupok mentort biztosítanak az ösztöndíjasoknak a cégen belülről, aki segíti a beilleszkedést, és hogy a fiatal minél inkább megtapasztalhassa, a kompetenciájának milyen hatása van a cég épülésében.

A fiatalok inkább csak gondolni mernek a vállalkozói létformára

Egy kutatás szerint a magyar fiatalok több mint fele kacérkodik egy vállalkozás indításának gondolatával, de a biztonságot szem előtt tartva inkább alkalmazottként látja jövőjét.

Az ösztöndíjas havi nettó 120 ezer forintos fizetésének kétharmadát a Bridge Budapest fedezi. Továbbá egy úgynevezett onboarding programot is szerveznek az új ösztöndíjasoknak. A beilleszkedést segítő program során a fiatal tehetségek megismerkednek a startup-kultúrát érintő alapfogalmakkal és folyamatokkal. A programra augusztus 8-ig, ide várják a jelentkezéseket.

Teljesen felforgatnák a vállalkozói kultúrát az üzleti élet punkjai

Minden szürkezónában működő cég életében eljön a pillanat, amikor "az ügyesség átcsap ügyeskedésbe". Nehéz feladat tisztességes vállalkozónak maradni Magyarországon, de egyáltalán nem lehetetlen, úgy pedig kifejezetten rossz vállalkozónak lenni, hogy bujkálni, csalni kell. A tisztességtelen eszközökkel való előrejutás a legtöbb esetben a menedzsment döntése, amit csak azért hozhat meg, mert gyenge a törvények, különösen az adótörvények betartatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!