szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sör nem csak korsóból lehet üdítő, de dézsában is, legalábbis a BeerSpa jelenségét itthon is meghonosító vállalkozó szerint a sörfürdő csökkenti a stresszt, jót tesz a bőrnek, de még a vérkeringést is javítja. És persze sörözni is lehet közben.

Nyakig sörben
©

A sörfürdőzésnek évszázados hagyománya van, például Prágában, de persze nem szó szerint a sörben lehet megmártózni, hanem a söralapanyagokkal – komlóval, malátával, élesztővel – dúsított termálvízben. Erre néhány hete már a Széchenyi fürdőben is van lehetőség, ahol az egykori Kirakat bisztró üzemeltetői nyitották meg sörfürdőjüket. „A Kirakat bisztró után szerettünk volna valami újdonságba fogni, ami lehetőleg nem az éjszakai élethez köthető, de mivel az utóbbi évben megszaladtak az ingatlanárak, nem találtunk olyan helyet, amit ki tudnánk bérelni. Ekkor bukkantunk rá egy állami pályázatra, amiben fürdők helységeit adták bérbe. Ezzel párhuzamosan találkoztam a sörfürdőzés jelenségével, amit ki is próbáltunk Prágában és megpályáztuk a lehetőséget.” – mesélte el kérdésünkre Szarvas Olivér, a BeerSpa egyik tulajdonosa.

Egyedüli pályázóként meg is kapták a helyiséget, sőt a fürdő Szarvas szerint külön örült, hogy nem olyan üzlet költözik be, amely nem konkurál a Széchenyi saját szolgáltatásaival, például egy masszőr vagy halpedikűr, hanem egy, az országban egyelőre páratlan vállalkozás. „Nem volt olyan egyszerű a megvalósítás, mint gondoltuk, a hat darab, egyenként 1000 literes dézsa miatt statikust kellett hívni, új vezetékrendszert kiépíteni, mert a sörfürdőhöz szűrt termálvizet használunk” – mesél a vállalkozás nehézségeiről Szarvas.

©

Minden vendég után cserélik a 36 fokos vizet, amivel 4 perc alatt töltik fel a dézsát, amiben egy főnek 7625 forint, kettőnek 12 200 forint egy 45 perces lazulás, ami alatt cseh sört csapolhatnak maguknak a vendégek. A várakozásokkal ellentétben eddig nem a romkocsmák miatt idelátogatók, vagy megszállott sörszakértők vették igénybe a szolgáltatást, inkább párocskák, családok élnek a sör jótékony hatásaival.

Ezért jó, ha iszik munka közben

Egy kutatás szerint az alkoholfogyasztás serkenti a kreatív gondolkodást, de persze csak egy bizonyos szintig.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen sörhöz kapcsolt szolgáltatás az országban a sörforradalmat meglovagolva nyílt már sörös tematikájú hostel, a Hopstel, a balatonvilágosi Hedon sörüzem apartman kiadásban is utazik, a budapesti Beeroda innovál, edukál, csapatot épít, sört főz, kitelepül és be is szállít, a Budapest Local pedig idelátogató külföldieknek tart kézműves sörtúrát. És persze ott vannak a bulinegyedből jól ismert sörbiciklik is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá