szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországon is ellepték az utcákat az okostelefonjukba merülő pokémongyűjtögetők, és szempillantás alatt megjelentek az appra épülő szolgáltatások is. A Blaha Lujza téren például „profi Pokemon Go taxi sofőrök” várják a kényelmesebb felhasználókat.

„Szeretnél gyorsan fejlődni? Nem tudod, hol vannak a Pokémon-pontok Budapesten? Profi Pokemon Go taxi sofőrök segítenek neked a belvárosban. Garantáltan tízszer gyorsabban haladsz, mint gyalog” – olvasható a hirdetés a Facebookon. A szolgáltatás július 25-étől indul, hétfőn 10-től, óránkénti indulással a Blaha Lujza téri Burger King elől. A fuvar óránként 1500 forintba kerül egy játékosnak. A Pokemon-vadász szolgáltatás szervezői nagy forgalomra számítanak, mert azt írják, hogy „a taxi limitált főt képes szállítani, ezért kérem, időben jelezzék a foglalást a helyszínen a taxi vezetőjénél, vagy Facebookon üzenetben."

Az ötlet ugyanakkor nem egyedülálló, Torontóban egy fiú szintén a neten hirdeti, hogy óránként 25 dollárért fuvarozza a játékosokat a Pokéstopok között, és ha valaki két órán keresztül veszi igénybe a szolgáltatását, akkor 50 helyett csak 40 dollárt kell fizetnie.

Mexikóban pedig egy olyan taxisofőr vette fel a pokémonvadászatot a szolgáltatási közé, akinek fogalma sincs a játékról, csak úgy gondolta, hogy meglovagolja az alkalmazás népszerűségét. Emilio Cacho múlt hét hétfő óta már mint Pokémon Hunter járja az utcákat, és a Huffington Post beszámolója szerint, azóta drasztikusan meg is emelkedtek a megrendelései. Cacho saját elmondása szerint hétfő óta átlagosan plusz 20 hívást kap, ami brutális emelkedés, pláne annak fényében, hogy a dél-amerikai országban hivatalosan még meg sem jelent a Pokémon Go.

Nem jönnek a vevők? Dobjon egy csalit Pokemon GO-val!

A fifikás amerikai bolttulajdonosok már rá is jöttek, hogy tudják hasznukra fordítani a világot az utóbbi hetekben megőrjítő játékot.

Na, ezért nem érdemes csalni a Pokémon GO-ban

A fejlesztő cég folyamatosan figyeli a felhasználók aktivitását, és szankcionálja azokat, akik jogosulatlan előnyre akarnak szert tenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét

Kásler Miklós személyesen adta át a Szent Ferenc Kórház poszt-Covid részlegét