szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra sem tudni, hogyan szabadulhatott el egy magántársaság mozdonya szombaton Ferencvárosban. A rendőrség lefoglalta a szerelvényt, ami leplombálva vesztegel a Soroksári úti állomásnál – írja az Indóház.hu.

A Vectron típusú mozdony szombaton szabadult el valahogy Ferencvárosban. Próbálták megállítani, de nem tudták, ezért döntöttek úgy, hogy kisiklatják Soroksárnál, ahol egy földkúp fogta meg. A vágányra visszahúzni már nem tudták, daruval tudták visszatenni a sínre. A baleset miatt másnap estig pótlóbuszok vitték az utasokat a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vasútvonal Kőbánya-Kispest–Soroksár közötti szakaszán.

A vadonatúj mozdonyt az LTE magánvasúttársaság lízingeli a European Locomotive Leasingtől (ELL).

Az LTE, a MÁV Zrt., a Közlekedésbiztonsági Szervezet, a gyártó Siemens, az ELL szakemberei hétfőn sem tudták tisztázni, pontosan miért gurult el a mozdony. A rendőrség ugyanis lefoglalta a szerelvényt, ami most Soroksári úti állomáson vesztegel, leplombálva, és a közlekedési portál szerint ott is marad jövő hét elejéig.

Varga Botond, az LTE Hungária Kft. ügyvezetője a közlekedési portálnak azt mondta: az elsődleges helyszíni szemle alapján nem egyértelmű, hogy miért szabadult el a mozdony, és tanácstalan volt akkor is, amikor arról faggattuk, hogy ilyen esetekben mi a  rendőrségi protokoll, milyen eszközökkel és milyen kompetenciával vizsgálódik ebben a speciális történetben a hatóság. Az viszont egyértelmű, hogy a gép kiesése az üzletmenetből érzékenyen érinti az LTE-t, a cég megoldást keres a mozdony pótlására – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Áder Jánost beoltották, mégpedig a kínai vakcinával

Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa