szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt a kommentet nem vállalta be a politika, így az OEP a kezdetek óta nem nyúlt hozzá a szívkatéteres beavatkozások finanszírozásához, jóllehet a költségek a felhasznált eszközök árának mérséklődése miatt időközben jelentősen csökkentek. De mi köze mindennek a fővárosi Uzsoki kórházban tervezett magánberuházáshoz?

Egészen pontosan az, hogy a zuglói intézmény augusztus végén közbeszerzési pályázatot írt ki egy rákbetegekre szakosodott, szívkatéteres beavatkozásokat végző központ létrehozására, amelyre lóhalálában, három hét alatt kellett ajánlatot tenni. Csakhogy a kórházba már korábban betelepült egy frissen alakult cég (az Uzsoki Cardiovascular Center Kft.), amely idén márciusban munkához is látott.

Az ajánlatkérésből tudható, hogy a kórház nem kér bérleti díjat a katéterlabor használatába adott 150 négyzetméteres területért és az OEP díjtételek 90 százalékát (ami bőségesen fedezi a működési kiadásokat és jelentős profitot biztosít) hajlandó lenne átengedni a magánszolgáltatónak. Ráadásul 45 millióval a beruházási költségekbe is beszáll.

A HVG friss számában azt vizsgálja, hogy miért volt szükség a szakmai körökben sem egyértelmű tetszéssel fogadott központra, kik jöhettek szóba pályázóként a már birtokon belül lévő cég mellett, és miért alakulhatott ki az a benyomás, hogy „lejt a pálya”?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak