szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nappal azután, hogy megkapta a rangos elismerést, kénytelen volt lehúzni a rolót a Taian Table étterem.

Áprilisban nyitott, gyorsan népszerűvé vált, most azonban kénytelen bezárni kapuit az étterem, amely a nyugati konyha fogásaival kedveskedett vendégeinek. Nem volt olcsó, átszámítva majdnem kétszáz amerikai dollárba került a drágábbik (14 fogásos) menüsor. A BBC azt írja, hogy a környékbeliek a zaj és az ételszag miatt tettek panaszt a hatóságoknál, amelyek vizsgálódni kezdtek. Ekkor derült ki, hogy a vendéglőnek nincs meg minden szükséges működési engedélye.

 Hiába az egy nappal korábban kapott Michelin csillag, be kellett zárni. A tulajdonos azt ígéri, keres egy tágasabb helyszínt és ott nyitja meg újra az éttermet. A Hoppon maradt asztalfoglalótól pedig elnézést kért. Az helyet egyébként német séf, Stefan Stiller irányította, akinek nem ez az első vállalkozása Sanghajban, ahol 26 vendéglő kapott Michelin csillagot a híres étteremkatalógus első kínai kiadásában.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!