szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

150 hektáron gazdálkodik Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás.

Nagyszüleitől örökölt 40 hektár szántót és még néhány hektár elvadult, gyepes területet az olimpikon. Először megvált volna a területtől, azonban a terepszemle alkalmával kedvet kapott a gazdálkodáshoz és a vidéki életmódhoz, és inkább felcsapott gazdának – írja a Sokszínű Vidék.

„Egy több ezer hektáron gazdálkodó vállalkozás bérelte földjeinket. Mikor hozzám került, leromlott talajok fogadtak, amiket rendbe kell tenni” – nyilatkozta az egyébként még edzőként és játékosként is aktív Szécsi, aki párjával elvégzett egy aranykalászos gazdaképzőt, és igazi tudásbázisra találtak Pista bácsi, kömlői gazdálkodó személyében.

©

Az egyéni vállalkozóként és egy mezőgazdasági cég vezetőjeként is dolgozó Szécsi ma már 150 hektáros terület mindennapjaiért felel. 110 hektár szántó, 25-30 hektár pedig legelő. Ugyanis az olimpikon állattenyésztéssel is foglalkozik, a vízilabdázó ugyanis megfogadta egy tapasztalt gazda tanácsát, miszerint a terményt a bőrbe töltve legjobb eladni. Azonban ahogy az Új Mezőgazdasági Magazin videójából is kiderül, egyelőre a család tartja el a gazdaságot és nem fordítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Thürmer Gyula meglátogatta Aljakszandr Lukasenkát

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell