szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újból zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Gattyán György hazai érdekeltségeit – tudta meg a Napi.hu.

Azt egyelőre nem lehet tudni, miért döntött így az adóhatóság, mivel az nem válaszolt az ügyről szóló kérdéseikre. A Docler csoport sajtóosztályának vezetője azonban röviden reagált a lap megkeresésére. Mint írta: a cég nem véleményezi a több éve húzódó adójogi vita részleteit, amelyben eddig két bíróság is nekik adott igazat, de továbbra is együttműködik a nemzetközi és magyar hatóságokkal.

Gattyán György cége, a Docler Holding júniusban nyert pert a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben évek óta zajló perét. Ez azért indult, mert a hatóság 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől, s ennél nagyobb értékű vagyont zárolt is az eljárás során. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azonban jogerősen megszüntette a NAV Gattyánéktól pénzt követelő határozatát, mivel szerinte nem mondható ki, hogy az üzletember cége megszegte volna az adószabályokat.

Az ügyben az Európai Bíróság még 2015-ben kimondta, hogy a LiveJasmin működtetésének módja nem sérti az uniós áfairányelveket.

Géppuskásokról mesterlövészekre vált az adóhivatal. Tájkép a csatatérről

Még mindig nem jutott hozzá a NAV által zárolt több tízmilliárd forinthoz Gattyán György cége, a Docler. Annak ellenére parkol a pénz az adóhatóságnál, hogy az EU Bíróságán született döntés nyomán idén júniusban a Fővárosi Közigazgatási Bíróság is a társaságnak adott igazat az adóhivatallal szemben a cégcsoport egyik vállalkozásának ügyében - tudta meg a hvg.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy szerencse és nagy lehetőség: találtak két új exobolygót

Nagy szerencse és nagy lehetőség: találtak két új exobolygót

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül