szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan szövetséget hoznak létre a budapesti rövid távú lakáskiadók – írta a Magyar Nemzet.

Társaikkal valamilyen társulási formát hoznak létre, valószínűleg egy szövetséget, aminek a segítségével tájékoztatják az embereket a rövid távú lakáskiadás szabályos működéséről – mondta a Magyar Nemzetnek Rege Mihály, az Airbnb-n kínált lakások kiadásával, kezelésével és üzemeltetésével is foglalkozó U&B Management tulajdonosa és ügyvezetője.

Szerinte semmilyen objektív érv nincs, amely indokolná a rövid távú lakáskiadás korlátozását. Elismerte viszont, hogy léteznek gondok, mint például a túl sok vendég elszállásolása egy lakásban, ezek a helyek kontrollmentes hostelként üzemelnek. De Rege Mihály szerint ezek a problémák a meglévő szabályok nem megfelelő betartásából származnak.

A sokak által kifogásolt legénybúcsús angolok hangoskodásáról nem az Airbnb-n hirdető tulajdonosok tehetnek, ők ugyanis elsősorban a burjánzó hostelek vendégei, és a probléma kezelésére a szabályok betartása mellett az utcákon nagyobb rendőri jelenlét jelenthet megoldást – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy javaslatuk szerint az Airbnb-n, a Booking.com-on és a hasonló oldalakon csak akkor lehessen egy lakást meghirdetni, ha a megfelelő engedélyszámot is csatolják hozzá. Ez a U&B Management vezetője szerint hatásos módszer lenne arra, hogy illegálisan ne lehessen kiadni a szobákat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!