szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Igazi Csíki Sör gyártója és a holland Heineken közötti vitával, illetve a budapesti 4-es metró építéséről készített OLAF-jelentéssel példálózva a német üzleti lap azt írta, Orbán Viktor jobboldali populista kormánya "ismét külföldi nagyvállalatokat vett célkeresztbe".

A Handelsblatt című német üzleti lap Orbán fellép a külföldi cégek ellen címmel közölt írást a keddi számában.

Hans-Peter Siebenhaar cikkében az Igazi Csíki Sör gyártója és a holland Heineken közötti vitával, illetve a budapesti 4-es metró építéséről az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által készített jelentéssel kapcsolatban azt írta, hogy Orbán Viktor jobboldali populista kormánya "ismét külföldi nagyvállalatokat vett célkeresztbe, hogy politikai erőt mutasson", amitől a 2018-as parlamenti választásokra tekintve választói támogatottságának növekedését reméli.

A külföldi befektetők körében "erősödik az aggodalom" amiatt, hogy a kormány keményebben lép fel velük szemben – írta a Handelsblatt tudósítója.

A német gazdaság egy meg nem nevezett budapesti képviselőjét idézve kiemelte, hogy a kormány "átállt a kampányüzemmódra", és nem folytat "átlátható párbeszédet". Ezért a külföldi cégek a választási kampány közeledése miatt "további meglepetésekre" számítanak - írta a német üzleti lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Szabolcs Gazdaság

Nincs vége a szappanoperának, újabb ütőkártyát villant a Csíki Sör

Hogy mesterien felépített marketingkampány vagy a túlélésért folyó küzdelem az, amit az Igazi Csíki Sörtől látunk a Heinekennel vívott védjegyvitában, mindenki döntse el maga. Az viszont kétségtelen, hogy a székely sörfőzde a furfangos névváltás után ismét meglepő fordulattal szolgál, ami magyarázatot ad arra is, miért van holland tulajdon a cégben.

Karácsonyék Budapest-kuponokkal mentenék a vállalkozásokat, már a BKIK is nemet mond Parragh javaslatára

Karácsonyék Budapest-kuponokkal mentenék a vállalkozásokat, már a BKIK is nemet mond Parragh javaslatára

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget