Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Mexikóból származó vendégeket nem volt hajlandó kiszolgálni egy pincér, amíg nem mutatták be a papírjaikat.
Igazolják, hogy legálisan tartózkodnak az országban – ezzel a kéréssel lepte meg egy kaliforniai étterem pincére négy vendégét. A történet villámgyorsan elterjedt az interneten, a pincért pedig azóta ki is rúgták, az étterem vezetői pedig bocsánatot kértek.
Diana Carrillo, aki mexikói származású, de az Egyesült Államokban született, a testvérével és két barátjukkal ment el a Huntington Beach-en található étterembe. Mint elmesélte, amikor leültek a helyükre, a pincér anélkül, hogy egyáltalán köszönt volna, az állampolgárságukat igazoló papírt kért tőle. Első döbbenetében oda is adta neki az igazolványát, de amikor már a többiektől is papírokat követelt a pincér, inkább elmentek. A pincér azt mondta nekik: mielőtt kiszolgálja őket, tudnia kell, hogy valóban ottaniak-e. (Egyébként mind a négyen amerikai állampolgárok voltak.)
Sokan megkérdőjelezték a hír valódiságát, de az étterem vezetői megerősítették, valóban ez történt. Azt is felajánlották: a hétvégi bevételük tizedét egy olyan nonprofit szervezetnek ajánlják fel, amelyet az elüldözött vendégek kiválasztanak. Ők úgy döntöttek, hogy az Orange megyei bevándorló fiatalok egyesülete kapja meg a támogatást.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.