szerző:
hvg.hu

Az egykori kabai cukorgyár dolgozóinak felépített lakótelep kilométerekre található a várostól, az ott élők úgy érzik, hogy otthagyták őket.

Kártalanítást szeretnének az egykori cukorgyár dolgozói, Kabán, az üzemhez tartozó lakótelepen élők kérnek segítséget – tudósított vasárnap az ATV Híradó.

A legközelebbi orvosi rendelőtől, bolttól, iskolától, egyáltalán bármilyen szolgáltatástól öt kilométerre van a lakótelep, ahol valamikor 60, cukorgyári család élt. Már busz sem jár ki oda.

Mára már csak húszan vannak a régi lakók közül, akik azt szeretnék, hogy legalább őket, az időseket kártalanítsák. 2006-ban, a gyár bezárásakor úgy tűnt, hogy az itt élőket a gyár segíti élhetőbb helyen lakást vásárolni, de ez végül nem történt meg. A lakók úgy érzik, hogy őket egyszerűen ott felejtették, hiába fordultak segítségért bárkihez nem jutottak előbbre.

A telepen az üzem működése idején úgynevezett készenléti lakások voltak, amelyeket a gyár bezárása után bérlakássá minősítettek, és a lakók, jobb híján megvettek.

Az ATV Híradó kereste az ügyben az önkormányzatot is, de onnan végül senki sem nyilatkozott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!