szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori kabai cukorgyár dolgozóinak felépített lakótelep kilométerekre található a várostól, az ott élők úgy érzik, hogy otthagyták őket.

Kártalanítást szeretnének az egykori cukorgyár dolgozói, Kabán, az üzemhez tartozó lakótelepen élők kérnek segítséget – tudósított vasárnap az ATV Híradó.

A legközelebbi orvosi rendelőtől, bolttól, iskolától, egyáltalán bármilyen szolgáltatástól öt kilométerre van a lakótelep, ahol valamikor 60, cukorgyári család élt. Már busz sem jár ki oda.

Mára már csak húszan vannak a régi lakók közül, akik azt szeretnék, hogy legalább őket, az időseket kártalanítsák. 2006-ban, a gyár bezárásakor úgy tűnt, hogy az itt élőket a gyár segíti élhetőbb helyen lakást vásárolni, de ez végül nem történt meg. A lakók úgy érzik, hogy őket egyszerűen ott felejtették, hiába fordultak segítségért bárkihez nem jutottak előbbre.

A telepen az üzem működése idején úgynevezett készenléti lakások voltak, amelyeket a gyár bezárása után bérlakássá minősítettek, és a lakók, jobb híján megvettek.

Az ATV Híradó kereste az ügyben az önkormányzatot is, de onnan végül senki sem nyilatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Továbbra is magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik