szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is először lépett a NAV a Tiborcz család több tagjának tulajdonában álló csabdi cég ellen.

Végrehajtást rendelt el a Fejér megyei NAV 2016 tavaszán a miniszterelnök vejének a résztulajdonában álló ES Hungary Kft. ellen – adta hírül a szerdai Népszava.

A cégpapírokba került bejegyzésből nem derült ki, hogy Tiborcz István cége ellen miért intézkedett a hátralékkezelési osztály, illetve hogy mennyi pénzzel tartozik az államnak.

A cégpapírok szerint három éve már került ilyen helyzetbe a csabdi székhelyű vállalkozás, amelyben egyébként a Tiborcz család több tagja benne van. Tiborcz István édesapja, Tiborcz Sándor, illetve testvérei, Eszter és Péter is tulajdonos a cégben.

A vállalkozásról akkor írtak sokat, amikor 2014-ben ismeretlenek rengeteg fát vágtak ki a Tiborcz-birtok szomszédságában anélkül, hogy erről szóltak volna az erdő tulajdonosainak és az erdészeti igazgatóságnak. Kiderült, hogy a faszállításhoz használt traktor az ES Kft.-é volt. A természetkárosítás miatt indult eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda egy idő után megszüntette, a falopás miatt elrendelt nyomozást pedig felfüggesztették.

A szakmai, tudományos és műszaki tevékenységet folytató vállalkozás 2015-ben 39,4 millió forintos forgalommal zárta az évet a 2014-es 30,09 millió után. A mérleg szerinti nyereség 2015-ben 8,6 millió, míg 2014-ben még -4,2 millió forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Havasi Bertalan nem arról beszél, amiről a hvg.hu

A miniszterelnök sajtósa szerint igenis kátyús a Tiborcz-tanyára vezető út, bár arra a 444.hu újságíróit most nem engedték be. Ez azonban nem ugyanaz az útszakasz, amelyről a hvg.hu azt állította, hogy pár nappal Orbán Viktor lányának lakodalma előtt elkezdték rendbehozni.

Csikász Brigitta Itthon

Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen – Galéria

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?