szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Campbell Lutyens nemzetközi tanácsadói testületének vezetője lett a volt magyar miniszterelnök.

A világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó cége kedden jelentette be, hogy a 2011-ben felállított nemzetközi tanácsadói testületük elnöke lett Bajnai Gordon. A volt magyar miniszterelnök irányítja egyebek mellett a társaság felsőszintű kapcsolatainak ápolását, tanácsadói feladatokat is ellát, valamint rész vesz a New York-i, londoni és hongkongi székhellyel rendelkező cégcsoport fejlesztésében.

Az 1988-ban alapított Campbell Lutyens közleményében Bajnai életútjának bemutatásakor azt írták: magyar miniszterelnökként 2009-ben szerepe volt abban, hogy kivezessék Magyarországot a gazdasági válságból, emellett vezette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ) és miniszteri posztokat is betöltött.

Távozása után, 2010-ben is vállalt már tanácsadói munkát több társaságnál, köztük a Meridiam Infrastructure-nél, az Aegonnál és már a Campbell Lutyens-nél is. Vendégelőadó volt a John Hopkins Egyetemen, a Columbián is tanított. 2014-ben Meridiam Infrastructure-nál vállalt vezetői feladatokat, ezekről 2017 elején családi okok miatt mondott le, majd ezután csatlakozott Campbell Lutyens csapatához.

Bemutatásából nem hagyták ki a 2000-ben indult Wallis-korszakát sem, amely miatt politikusként rengeteg kritika érte, és amely miatt folyamatosan magyarázkodni kényszerült. 2005 és 2006 között a Budapest Airport elnöke volt. 2006-ban került fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztosként az irányítása alá tartozott az NFÜ, 2007-ben a Gyurcsány-kormány önkormányzati és területfejlesztési, 2008-ban nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere lett. 2009 áprilisában alakult meg a Bajnai-kormány, a miniszterelnöki megbízatást egy évre vállalta.

2012 októberében kezdett újra politizálni itthon, létrehozták az Együtt 2014 választási mozgalmat, a mai Együtt párt elődjét. Bajnai 2014 nyarán újra visszalépett az aktív politizálástól, és az év szeptemberében lett ügyvezető igazgató lett a francia hátterű, infrastrukturális befektetésre szakosodott Meridiam-csoportnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk

Az MTK ultrák Mészárosnak üzentek Felcsúton, a hangosbemondó szólt rájuk

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon