szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Közgépnek adott igazat a Kúria is: Simicska Lajos cégét jogtalanul zárták ki a közbeszerzésekből.

Jogtalanul zárták ki a közbeszerzésekből a Közgépet – mondta ki a Kúria is. Korábban első- és másodfokon ugyanez az ítélet született.

A Közgép még 2015-ben pályázott Győr-Gönyű kikötőjének munkálataira, a Közbeszerzési Hatóság szerint azonban valótlan adatok szerepeltek a pályázatban. A hatóság egész pontosan azt állította, hogy fordítási hiba szerepelt a pályázatban, illetve pontatlanul adták meg a munkában részt vevő hajók méretét. A Közgépet ezért három évre kizárták minden közbeszerzésből.

A fellebbezés után a bíróság a Közgépnek adott igazat, ezért egy év után már újra engedték, hogy a cég közbeszerzéseken induljon. A Közbeszerzési Hatóság azonban a Kúriához fordult, ott pedig ma hozták meg a döntést: valóban jogtalanul zárták ki a Közgépet a közbeszerzésekből.

Puskár Anett, a cég kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta: nem mondtak le arról, hogy kárigényt érvényesítsenek. Azt, hogy pontosan mekkora összeget fognak kérni, és hogy kitől, egyelőre a Közgép szakértői vizsgálják. A kizárásról a döntést 2015 júliusában hozták meg, és csak a másodfokú döntés után, 2016 júniusában adhatott be a Közgép újra pályázatokat, tehát gyakorlatilag egy teljes évre kiestek minden magyarországi közbeszerzésből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Beugrott a Dunába a Margit hídról egy 19 éves férfi

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró