szerző:
hvg.hu

Önvezető teherautót tesztel a Volvo városi környezetben.

Önvezető autós és teherautós tesztekkel már tele a padlás, eddig azonban a teherautókat elsősorban autópályás környezetben láthattuk egyedül boldogulni, míg városi környezetben inkább humánerő segítségével számoltak.

Két cég, a Volvo és a szemétszállítással foglalkozó svéd Renova azonban most elindított egy városi tesztet is, amelyről az alábbi videót közölte. Amint az adott utcába ér a kukásautó, a vezető kiszáll, elkezdi felpakolni a kukákat, amikor pedig arrébb megy, az önvezető módra kapcsolt teherautó követi. Közben a gyerekek nyugodtan labdáznak a kocsibejárón.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!