szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Coca-Cola a 2013-tól bevezetett, Life nevű termékvonalával az egészségtudatos fogyasztókat akarta elérni, a zöld címkés Coca-Cola azonban nagy bukás lett, több országban is kivonják a forgalomból.

A steviával ízesített Coca-Cola Life nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a relatíve új termékeket máris kivonják a forgalomból, Auszráliában és Nagy-Britanniában teljesen eltűnik a kínálatból, Németországban pedig minimálisra csökkentik az alacsony kalóriatartalmú üdítők gyártását - írja a Portfólió.

A bukást az okozhatta, hogy a  Coca-Cola gyorsan piacra akarta dobni a saját steviával ízesített üdítőjét, mivel a versenytársaknak is volt már hasonló a kínálatukban. Ezért nem volt eléggé kiforrott a recept, sokan mellékízre panaszkodtak, és az első változatok cukortartalma is magas volt, ezen később módosított a Coca-Cola.
Több országban sokáig tiltott volt a stevia használata, az engedélyezés után felkapott lett, de ez gyorsan elmúlt. A Coca-Cola a Life termékek helyett a cukormentes üdítőinek, a Coke Zerónak és a Coke Lightnak a reklámozására koncentrál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Gondban a Coca-Cola saját szülőhazájában

Az ezredforduló óta az Egyesült Államokban 75 százalékkal csökkent az ikonikus ital fogyasztása. Így nem csoda, ha a profit sem mesés. A cég vezetése első körben a költségeket csökkenti.

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?