szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tao-pénzekből és az NFM büdzséjéből is költenek országszerte kézicsarnokok építésére.

Összesen 5,5 milliárdot fordítana országszerte kézilabdacsarnokok építésére a kormány - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából, amit a Magyar Nemzet szúrt ki.

Mint írják, első körben a taóforrások terhére egymilliárdnyi forrást osztanak szét hét település kézilabdacsarnokának felépítésére. Az összegből egy jelentkező legfeljebb 300 millió forintot kaphat, és a hétből hármat nevesítettek is: Balatonfüred, Fonyód és Káptalanfüred is kap pénzt.

Egy szintén Orbán által szignált kormányrendelet további 4,5 milliárd forintot vesz ki a nemzeti fejlesztési tárca kézilabdás mellényzsebéből (hivatalosan kézilabdainfrastruktúra-fejlesztés jogcímcsoport), amelyből 17 település építhet-fejleszthet "kézilabda-munkacsarnokokat" egyenként maximum félmilliárd forintos értékben.

A határozat megvalósítási sorrendben meg is nevezi a szerencsés településeket: Békés, Sümeg, Lenti, Balassagyarmat, Budapest Főváros VIII. Kerület, Bácsalmás, Demecser, Vecsés, Komló, Makó, Hőgyész, Túrkeve, Csongrád, Hévíz, Debrecen-Pallag, Budapest Főváros XXII. Kerület és Nagyhalász.

A sorrend azonban még változhat, ha a megjelölt települések és városrészek nem tudnak megfelelő ingatlant felajánlani a beruházáshoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

A 17 milliárdos lélegeztetőgép-biznisz elnyerője kutatásba fektet

A 17 milliárdos lélegeztetőgép-biznisz elnyerője kutatásba fektet