szerző:
hvg.hu

Adófizetők állják a cechet a Palóc Nagyker bedőlése után, ezt is jelenti a kiemelt minősítés.

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a CBA franchise-partnereként ismert Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t, amely jó ideje felszámolás alatt áll – adta hírül a csütörtöki Magyar Nemzet.

Ez a státusz azoknak a cégeknek jár, amelyeknél nemzetgazdasági érdek fűződik ahhoz, hogy egyezséget kössenek hitelezőikkel, rendezzék adósságaikat. Az előre szokatlannak tűnő intézkedés tehát azt a célt is szolgálhatja, hogy a salgótarjáni székhelyű cég alkalmazottai végre hozzájussanak a pénzükhöz.

A törvény szerint ilyen esetben kiemelt nemzetgazdasági érdek, hogy a jogutód nélküli felszámolás egységesített és átláthatóbb eljárással, gyorsabban menjen végbe. Az ilyen státuszt szerző cégek esetében a csőd- és felszámolási eljárást nem az általános szabályok szerint kell lebonyolítani: például állami vagyonfelügyelőt vagy felszámolót neveznek ki az élükre.

A korábban 1300 alkalmazottat foglalkoztató cég 27 milliárd forintos árbevételt ért el, és Nógrád megye legnagyobb munkaadója volt.

Az alkalmazottak elmaradt bérét közpénzből, az állami bérgarancia-alapból fizethetik ki,

fejenként átlagosan több mint bruttó egymillió forintról van szó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

Durvul a volt CBA-partner agóniája

Egyre kevesebb helyen egyre kevesebb árut egyre nagyobb kedvezményekkel próbál kiszórni a Palóc megmaradt üzleteiben. Fizetni így is csak bérfoszlányokat tud a dolgozóknak.