szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégbíróság elrendelte a július elején fizetésképtelenséget jelentett Green Holidays Kft. utazási iroda részvényesének vagyoni részesedésének lefoglalását. Az erről szóló határozat a Cégközlönyben jelent meg.

A határozatot a NAV hajtja végre, a végzés ellen nem lehet fellebbezni.

A Green Holidays Kft. július másodikán vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A rendőrségen csalás bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a Green Holidays csődje ügyében.

A mostani végrehajtásban hivatalosan lefoglalható vagyon nem nagyon van: 2016-os mérlege szerint a tavalyi évben mindössze 421 ezer forint értékű tárgyi eszköz volt a cégben. Más kérdés, hogy az új Ptk. szerint a tulajdonos a kft-ben is vagyoni felelősséggel tartozik, vagyis személyes vagyonát is lefoglalhatják az egyetlen tulajdonosként feltüntetett Göktas Katalinnak.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint a Green Holidays utazásszervezési engedélyének megszerzése előtt egy utazásközvetítő cég az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva értékesítette. Az utasok két különböző céggel szerződtek, ami alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. Információik szerint számos szerződésben nem szerepelt a Green Holidays neve sem.

Ez láthatóan a NAV figyelmét is felkeltette: a cégbírósági adatok szerint a csőd után nem csak a Green Holidaysnál, de az indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft-nél és az ugyancsak a Göktas-családhoz Green Travelnél is végrehajtást rendelt el az adóhatóság.

A fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága is vizsgálatot folytat a SzállásOutlet Kft.-vel szemben, miután a MUISZ korábban bejelentést tett az oldal szolgáltatásainak értékesítésével kapcsolatban.

Helyesbítés

Cikkünk megjelenése után az Indulhatunk.hu cégcsoport jelezte: állításunkkal ellentétben a SzállásOutlet Kft-nél a NAV nem rendelt el végrehajtást. A cégbírósági adatok szerint azt a bíróság rendelte el 2017. július 13-án.

A cég tulajdonosa, Forró Tamás azt is közölte: a társaságnak nincs köze a Green Holidayshez, illetve a Göktas-családhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul