szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előzetes jóváhagyást kapott az AVALUE Befektetési Kft. arra, hogy összeolvadjon a Lapcom Kiadó Zrt.-vel.

Ahogy korábban megírtuk, az AVALUE Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozik, míg a Lapcom adja ki a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is.

A fúzió a Médiatanács szerint nem sérti a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését. Mint írták, amennyiben a meghatározó körülmények nem változnak meg, az állásfoglalása a kiadástól számított 6 hónapig nem csupán az összefonódásban érintett feleket, hanem a Gazdasági Versenyhivatalt és magát a Médiatanácsot is köti. Megjegyezték: az összefonódás tényleges engedélyezése az előzetes szakhatósági állásfoglalás figyelembevételével a GVH hatáskörébe tartozik.

Amennyiben az összeolvadás megvalósul, még tovább bővül a kormányközeli vállalatokhoz került vidéki lapok köre. Korábban a Mediaworks felvásárlásán keresztül Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármesterhez, egyben Orbán Viktor jó barátjához került a tizenhárom megyei újság.

A megyei lapok totális bekebelezéséről a HVG e heti számában olvashat hosszabb elemzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Nem esnek ki a közmunkából azok se, akik tíz éve benne vannak

Nem esnek ki a közmunkából azok se, akik tíz éve benne vannak

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods