szerző:
hvg.hu

Lévai Anikó testvérének élettársa, illetve unokaöccse is feltűnik egy beruházás mögött.

Az orosz elnök hétfői látogatása után biztossá vált, hogy megkezdődhet a Paks II. atomerőmű két blokkjának építése, a kivitelezés idején pedig sok szakembert kell majd elszállásolni a Tolnai megyei városban. Rájuk alapozva tervez két ütemben összesen 77 lakást és öt üzlethelyiséget felépíteni Gesztenyés Park név alatt az EPI Első Paksi Ingatlanfejlesztő Kft. Az ingatlanokat a Centrál-Ing Ingatlaniroda és az Openhouse Ingatlaniroda értékesíti.

Az EPI és a Centrál-Ing cégadatait átvizsgálva az Index rábukkant Lévai Anikó sógorára, Ökrös Imrére, illetve unokaöccsére, Szeghalmi Márk Ádámra is.  

Ahogy korábban megírtuk, Ökrös Imre, Lévai Anikó húgának, Lévai Gizellának az élettársa korábban a Cider Alma Kft. miatt került be a hírekbe. A cég 3,2 milliárd forinttal tartozott a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak, az összeget pedig végül egy Mészáros Lőrinchez köthető cég fizette ki.

A Cider Alma tulajdonosai, Borbély Ferenc és Puskás Dénes László több cégben is tulajdonostársai Ökrösnek és Lévai Gizella fiának, Szeghalmi Márk Ádámnak – írja az Index.

A lap emellett kapcsolatot talált a Centrál-Ing Kft. és Ökrös egy másik cége, a Central Fert Kft., valamint Rogán Antal barátja, az ügyvéd Kertész Balázs tanácsadó cége között: a három vállalkozás ugyanabba a budapesti, Aulich utcai irodába, ám különböző emeletekre van bejelentve.

Az EPI történetében is talált olyan nyomokat az Index, amelyek Lévai Anikó unokaöccséhez vezetnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!