szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mai naptól tudható, ki fogja majd fenntartani a Duna Arénát. A vizes vb-re épített uszoda üzemeltetője a Nemzeti Sportközpontok (NSK) lesz – közölte a cég a hvg.hu-val.

A Nemzeti Sportközpontok lapunk kérdésére azt írta, 2018-tól ők fogják fenntartani a Duna Arénát. Az uszodát a világbajnokság utáni igényeknek megfelelően átépítik, a versenytérben lévő ideiglenes lelátókat elbontják, elvégzik a szükséges gépészeti átszereléseket – áll a tájékoztatásban. A teljes komplexumot várhatóan 2018 második negyedévében veheti majd használatba a nagyközönség.

A Duna Arénát a vizes világbajnoksághoz építette a kormány 46 milliárd forintért, az uszodának azonban csak tegnapig volt üzemeltetője. A létesítmény éves fenntartási költsége is legalább 1 milliárd forint lehet, azaz jókora veszteséggel kell számolni. Az mno.hu szerint a Duna Arénát havi nettó 142 millió forintért, azaz összesen 497 millióért a B-Omega-T Kft. üzemeltette augusztus 31-ig, utána az aréna sorsa kérdéses volt – egészen eddig. A világbajnokság előtt három hónappal pályázatot írtak ki az üzemeltetésre, de sem a főváros, sem az úszószövetség, sem a XIII. kerület, sőt akkor még a többi budapesti uszodát is fenntartó NSK sem vállalta.

A Dagály sorsa még kérdéses

A vizes vb megrendezéséhez 2015 decemberében vette át az állam a Dagály tulajdonjogát a főváros alá tartozó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től (BGYH). A Dagály Fürdőt magát is csak jövő májusban nyitnák meg, addig zárva tart, annak azonban még mindig nincs meg a leendő üzemeltetője. A tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ugyanis kérdésünkre azt mondta, a fürdő üzemeltetőjét a későbbiekben fogják csak kiválasztani. Noha a BGYH korábban azt közölte lapunkkal, ők továbbra is szívesen fenntartanák majd a Dagályt, mostani kérdésünkre azt írták, nincsen még információjuk a fürdő jövőjéről. Korábban a gazdaságtalan fenntartású Duna Arénával együtt képzelték el a nyereséges fürdő fenntartását, akkor kérdésünkre Tarlós István is azt mondta, hogy üzemeltesse csak az állam az uszodát, ha már egy ekkora csarnokot akartak építeni. Most, hogy a Duna Arénát leválasztják a Dagályról, annak üzemeltetése visszakerülhetne a BGYH-hoz, legalább is ez lenne logikus.

A Mentsük meg a Dagály Fürdőt Facebook-oldaltól úgy tudjuk, hogy amíg a rendkívül gazdaságtalan fenntartású Duna Arénával együtt képzelték el a Dagály strand működtetését, addig azt sem a BGYH, se más nem szívesen vállalta volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?

Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?