szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesco vezetősége szerint a 112 hipermarketüknek csak a töredékét kellett bezárni, de a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco áruházak többsége továbbra is nyitva tart, de 6 hipermarket és több kisebb üzlet bezárását elrendelték, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni – ezt a Tesco sajtóosztálya közölte péntek délután az MTI-vel, de hozzátették, hogy a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco közleményében elnézést kért a kellemetlenség miatt, és azt ígérték: szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják a vásárlókat.

Azt nem közölték, konkrétan mely üzleteket zárták be.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének sztrájkbizottsági elnöke, Karsai Zoltán lapunknak korábban azt mondta, hogy az előzetes várakozások szerint a budapesti Fogarasi úton lévő hipermarketnél lehet a munkabeszüntetés legnagyobb arányú támogatottsága, mivel a dolgozói kezdeményezés lényegében ebből az egységből indult. Úgy tudni: Hatvanban és Gyöngyösön is hasonlóan nagy lehet a sztrájk támogatottsága.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szintén a hatvani áruházat emlegette, de tudomása szerint fennakadások vannak Komáromban és a győri hipermarketben is. Hozzátette: a Fogarasi úti Tescóban ötven ember tette le a munkát, és hasonló a helyzet a Pesti úti áruházban is.

Karsai Zoltán később az MTI-nek azt mondta: az első reakciók alapján hatalmas támogatottsága van a Tescónál a sztrájknak. A visszajelzések szerint Debrecenben, Ózdon, Kazincbarcikán, Egerben, Budapesten a Campona áruházban, Bicskén, Pakson és Győrben a kisebb boltokban jelentős számban sztrájkolnak, a kasszákban csak a bérelt munkaerő dolgozik. Sokáig így nem lehet dolgozni, ezek az áruházak meg fognak bénulni – tette hozzá.

A Tesconál működő szakszervezetek péntek délután jelentették be, hogy pénteken 16 órától éjfélig, szombaton pedig 10 órától szintén éjfélig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói.

A Tescónak Magyarországon 206 üzlete van, ebből 112 hipermarket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vall szégyent az Autobanon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Nem vall szégyent az Autobanon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció