szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia szerző által ismertetett friss adatok szerint 679 407 sugar baby él az Egyesült Királyságban, 49637 Németországban és körülbelül 40 ezer Franciaországban. Miért választották ezt az utat és mivel is foglalkoznak ezek a fiatal hölgyek, akik idősebb, módos urak társaságát keresik?

Nadia Le Brun francia oknyomozó újságíró könyvének címe már az ítéletet is kimondja: "Les nouvelles courtisanes- az új kurtizánok". A világ legősibb mesterségének huszonegyedik századi művelői miben különböznek elődeiktől? Abban, hogy mindannyian egyetemre járnak és szeretnének bekerülni az elitbe. Mit várnak a sugar daddy-től? Pénzt, méghozzá sokat. A tehetős urak bérelik a lakást, fizetik a rezsit és ami a legfontosabb, a tandíjat. Ez hatalmas összeg az angolszász országokban és lassacskán másutt is.

Hogy tudsz lefeküdni egy hatvan feletti palival?

- kérdezte a könyv szerzője egy csinos diáklánytól, aki Párizs híres egyetemére a Politikatudományi Főiskolára járt. A célja pedig az volt, hogy bekerüljön a nevezetes ENA főiskolára. Ott képezik a politikai elit jó részét Franciaországban. Miért ne?- kérdezett vissza a csinos diáklány. "Jobban érzem magam az idősebb férfiakkal, mint a korombeli fiatalokkal, akik el vannak szállva maguktól miközben alig tudnak valamit a világról. A pasim nemcsak, hogy minden kiadásomat fedezi, de még udvarias és kedves is. Sokszor teszünk együtt nagyobb külföldi utakat. Párizsban pedig gyakran elvisz az Operába!"

Hasonló interjúk teszik ki a könyv jó részét. Nadia Le Brun csak álmélkodik, mert a fiatal lányok egyáltalán nem szégyellik, hogy ők sugar babyk. Nyíltan beszélnek a párkapcsolatról és nem titkolják: ők a fiatalságukat adják, a sugar daddyk pedig a pénzüket. Mindenki jól jár. Hol itt a probléma? Franciaországban a prostitúció legális, de a kerítőket és futattókat bünteti a törvény. Amit könnyen ki lehet játszani- írja a szerzőt meginterjúvoló párizsi Le Figaro.

Az újságírónő kifaggatta gyerekkorukról is a sugar babyket. A prostituáltak többségéhez hasonlóan nehéz gyerekkoruk volt. Szegény családokban nőttek fel, ahol a felnőtt férfiak gyakran erőszakoskodtak a kiskorú lányokkal. Ilyen emlékek után elhatározzák: bármi áron, de el innen! Ami pedig az érzelmeket illeti, a nyilatkozó sugar babyk szerint semmiben sem különbözik ez a párkapcsolat a többitől. A fiatal és csinos nő szerintük mindenekelőtt pénzt vár el a párjától. Szerintük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hercsel Adél - Németh Róbert Vállalkozás

Weiler Péter: Ha őszintén beszélünk a szexről, az anyagiakról miért nem?

Valóban prostituáltakat toboroz Magyarország legújabb, botrányokat kavaró társkeresője, a Puncs.hu? Kerítés vagy őszinte társkeresés az, ami arról szól, hogy már az első randin szóba kerülnek a pénzügyek? És hol van az Európai Unió, továbbá Hernádi Zsolt, Mol-vezér pénze a projektben? Weiler Péter, a gazdag férfiak és az ilyenekre vágyó nők közötti kapcsolatokra szakosodott társkereső ügyvezetője szerint a Puncs.hu pusztán a nemzetközi trendeket követi, és egy létező társadalmi jelenség netes megfelelője. Interjú.

63 újabb áldozata van a járványnak, 2079 fertőzöttet diagnosztizáltak

63 újabb áldozata van a járványnak, 2079 fertőzöttet diagnosztizáltak

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Ismét több mint százezren tüntettek Fehéroroszországban

Ismét több mint százezren tüntettek Fehéroroszországban