szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes magazin összeállította a legjobban kereső európai hírességek listáját. A legjobb tízben a britek vannak fölényben, csak egy svájci teniszező és egy portugál focista fért közéjük.

A világ legjobban fizetett 100 híressége közül minden ötödik európai. Az összegek adózás előtti jövedelmek, és a Forbes becslésein alapulnak.

Az európai top 10-be nyolcan is Nagy-Britanniából érkeznek, rajtuk kívül egy svájci és egy portugál fért a lista első felébe. A tíz legjobban fizetett híresség összesen 681,5 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben. Ez napi középárfolyamon számolva közel 178 milliárd 69 millió forint.

Az első helyen a Harry Potter könyvek angol írónője, J.K. Rowling áll. Ő az elmúlt 12 hónapban 95 millió dollárt keresett. A legújabb, Elátkozott gyermek című kötetéből 1,3 millió példányt adtak el Nagy-Britanniában. A második a Real Madrid portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo, 93 millió dollárral, vagyis ők ketten jutottak 90 millió dollár fölé

A porugál focistát a brit Coldplay zenekar követi 88 millióval. Tőlük majdnem 20 millióval elmarad a negyedik helyezett angol énekesnő, Adele, 69 millió adózás előtti jövedelmével.

A teljes, 100-as világlista 84%-át férfiak alkotják, ez az arány az európai listán is hasonló. A 20 európai között összesen 2 nő szerepel: az első helyezett Rowling, és a negyedik Adele – írja a Forbes.

Az ötödik helyen egy svájci teniszező áll, Roger Federer 64 millió dollárt keresett. A legjobb tízben ezután csak britek jönnek, Elton John zeneszerző, zenész és énekes holtversenyben áll a sztárszakács Gordon Ramsey-vel, 60 millió dolláros keresettel. Az angol énekes, Paul McCartney 54, az északír golfozó, Rory McIlroy 50 milliót keresett, a tizedik helyen pedig a skót dj, Calvin Harris áll 48,5 millió dollárral.

A 10 legjobban kereső európai híresség

1. J.K. Rowling (95 millió dollár)
2. Cristiano Ronaldo (93 millió dollár)
3. Coldplay (88 millió dollár)
4. Adele (69 millió dollár)
5. Roger Federer (64 millió dollár)
6. Elton John (60 millió dollár, holtverseny)
7. Gordon Ramsey (60 millió dollár)
8. Paul McCartney (54 millió dollár)
9. Rory Mcllroy (50 millió dollár)
10. Calvin Harris (48,5 millió dollár)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Turistabuszok özönétől tartanak a Déli pályaudvar régi vágányai mellett élők

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Marabu Féknyúz: És bízva bízzál

Marabu Féknyúz: És bízva bízzál