szerző:
hvg.hu

Már a nyolcadik kisgyerek családja jelentkezett, akinek egy instabil ikeás komód okozta a halálát.

Egy nyolcadik gyerek családja is jelentkezett, aki abba halt bele, hogy rázuhant az Ikea egyik fiókos komódja - írja a New York Daily News.

A kétéves kisfiút Kaliforniában érte a baleset, amikor éppen egyedül volt a hálószobájában a délutáni alvása idején. A család ügyvédje a lapnak elmondta, az eset még májusban történt, a kisfiút lefektették aludni, de amikor az édesapja belépett a szobába, már holtan találta a gyereket a háromfiókos komód alatt, ami rázuhant.

A svéd bútorgyártó egyébként tavaly júniusban hívta vissza a Malm típusú háromfiókos komódokat, miután más gyerekeket is hasonló baleset ért az instabil komód miatt. Az Ikea tavaly decemberben 50 millió dolláros kártérítésről állapodott meg az akkori három áldozat családjával, azóta azonban újabb gyerekeket ért hasonló baleset.

A tavaly júniusi visszahíváskor azt mondták, vagy vigyék vissza a komódokat, és megtérítik az árukat, vagy rögzítsék azokat a falhoz, hogy ne boruljanak fel. A most perelő család ügyvédje szerint azonban a visszahívás és a figyelmeztetés nem volt elég hatásos, mert összesen mintegy 29 millió darabot adtak el a komódból, a többség pedig nem rögzíti azokat a falhoz, a hasonló bútoroknak pedig magukban is meg kéne tudnia állnia. 

Az Ikea részvétét fejezte ki a meghalt kisfiú csalájának, de hozzátették, az elsődleges vizsgálatok szerint a komódot nem rögzítették megfelelően a falhoz.

A komódot egyébként Magyarországon is árulják, de itt is felhívják a figyelmet arra, hogy a falhoz kell erősíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!