szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Csapkodják a térdüket Kolosiék" – ezzel a megjegyzéssel szivárogtatták ki a TV2-től a Tényekre vonatkozó nézettségi adatokat.

A 24.hu-n megjelent, a Nielsen Közönségmérés műszerei által rögzített adatokból kiderül: a múlt héten több napon is 10 százalékhoz közeli különbség volt a TV2 és az RTL Klub hírműsora között, az utóbbi javára.

Ezek a számok ráadásul az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatorna által preferált, számukra általában kedvezőbb eredményeket hozó 18-59-es korosztályra vonatkoznak.

Az adatok szerint nem csak a TV2 hírműsorait követik kevesebben, mint a versenytársáét, hanem átlagosan a főműsoridőben és az egész napos idősávban is nézettebb az RTL Klub. 

A 42. héten például a 18-59-es korosztályban a TV2-nek 9,5 százalékos közönségaránya volt egész napra nézve, szemben az RTL Klub 11,9 százalékával. A főműsoridőt tekintve pedig még nagyobb volt a különbség az RTL javára. Az RTL-nek 17,2, a TV2-nek 12,6 százaléka volt.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Csak erős idegzetűeknek: a Tv2 etikai okból rúgta ki a Tények riporterét

Szűkszavú közleményben tájékoztatott Andy Vajna csatornája a felmondásról, csak találgatni tudunk, milyen (mekkora) etikai vétség kell ahhoz, hogy pont a Tényekből rúgjanak ki valakit. Állítólag összevesztek egy szakmai kérdésen, és utána hatalmas balhé során olvasott be a riporter a főnökeinek.

Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet

Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter