szerző:
hvg.hu

A társasági adóból származó bevétel 11 százalékáról lemondott az állam a sportegyesületek javára.

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a tao-támogatási rendszer 2011-es bevezetése óta az államkassza helyett a sportszervezetekhez – számolta ki a G7. A tao-támogatáról a kormány sokáig állította, hogy nem közpénz, de a Transparency International Magyarország által indított perben a Kúria is kimondta, hogy az.

Ráadásul a portál szerint a csapatoknak fizetett pénz valójában meghaladja a 330 milliárdos összeget. A sportági szövetségek ugyanis nem haladnak túl jól az adatok feldolgozásával. Akad olyan szövetség, ahol a dokumentumok alapján úgy tűnik, még csak a 2012/13-as időszakot zárták le, azaz az elmúlt négy év számai még változhatnak – írták.

A legtöbb pénzt persze a foci kapta, oda hat év alatt 127,8 milliárd forint áramlott, de már jön fel a kézilabda. Ennek a támogatása azt követően kezdett el szárnyalni, hogy a szövetség élére Kocsis Mátét nevezték ki.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!