szerző:
hvg.hu

Részben tao-pénzekből jött össze a futballklubot működtető cég nyeresége, két klubnál újabb tao-támogatást csináltak belőle.

Az egyik legszebb tao-trükköt találta a G7 Mezőkövesden. Az eljárás teljesen törvényes volt, de így is érdekes: a helyi labdarúgócsapatot működtető cég, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. a részben tao-támogatásból származó nyeresége után az adó egy részét nem a költségvetésbe fizette be, hanem látványcsapatsport támogatására használta. Mindezt épp abban az évben tették, amikor a kft.-t kézben tartó sportegyesület elnöke, Tállai András az adóügyekért felelős államtitkár lett. Ugyanezt egyébként meglépte a másodosztályú Szolnoki MÁV FC Kft. is.

A portál arról is írt: a közvetlen állami tulajdonban lévő cégek egyébként látványosan igyekeztek távol tartani magukat a tao-rendszer sporttámogatási részétől. Az önkormányzati cégek nem voltak ilyen válogatósak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!