szerző:
hvg.hu

25 techcégre esett a választása, Ronaldo már másra esküszik.

1,98 millió fontot, azaz több mint 700 millió forintot fektetett be különböző cégekbe a wimbledoni bajnok, ennek java 25 angol tech-startuphoz érkezett – írta az Independent.

Anglia legsikeresebb teniszezője kifejezetten trendkövetőnek számít azzal, hogy elsősorban az egészségügy és a pénzügytechnika digitalizálása érdekli. Az általa támogatott cégek közül a Goodbox például az angol egyházzal és múzeumokkal dolgozik együtt, és érintéses fizetéssel működő adománydobozokat fejleszt. A Zoomdoc alkalmazása pedig azt teszi lehetővé, hogy bárhova is érkezik éppen a felhasználó, egy órán belül időpontot tudjon foglalni az adott körzeti orvoshoz. „Egy ideje már foglalkoztat a digitális egészségügy kérdése, fontos lenne, hogy az iskolákban meghonosítsuk ezeket az eszközöket” – nyilatkozta Murray.

A sportolók körében nem számít ritkaságnak, hogy techcégekbe invesztálnak; így tett a világ legjobban fizetett sportolója, Ronaldo is, aki 2011-ben a Mobbito nevű portugál startupba szállt be. Az app azonban, mely a Foursquare-hez hasonlított, és vállalkozások véleményezéséért jutalmazta felhasználóit, elbukott. Ronaldo most a szállodaiparba fektet: Portugália egyik legnagyobb hotellánca, a Pestana két új, CR7-nek keresztelt, Madeirán és Lisszabonban nyíló új egységéhez adta nevét és pénzét.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!