szerző:
hvg.hu

Az étteremlánc egyebek mellett szerződést bontott az Index tartalomfejlesztési igazgatóját a többször megütő biztonsági őrt foglalkoztató céggel.

"Végre sikerült megállapodnom a KFC-ket működtető AmRest Kft.-vel, arról, hogy hogyan teszik jóvá, hogy az éttermükben dolgozó biztonsági őr kidobott, és véresre vert, és hogyan biztosítják azt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, hogy a jövőben minden vendéggel úgy bánjanak, ahogy egy vendéggel szokás" – írta a Facebookon Szabó Zoltán.

A megállapodás részeként – amellett, hogy a KFC éttermeket üzemeltető kft. megszakítja a kapcsolatot a biztonsági céggel –, képzést tartott az étterem dolgozóinak. Emellett a következő hónapokban a Facebook-oldalukon is beszámolnak arról, hogy milyen továbbképzésekkel és technikai fejlesztésekkel biztosítják a jobb vendégkiszolgálást.

A KFC ezen túl egy, Szabó által választott ügyet is támogat. "A tárgyalások során végül két egyesületet választottam, amelyekben közös, hogy mindkét szervezet nehéz sorsú gyermekeken próbál segíteni évek óta, és nehéz anyagi helyzetben vannak. Az egyik az Oltalom Karitatív Egyesület, ami szoros együttműködésben dolgozik egy methodista gyökerű, keresztény felekezettel, és már harminc éve segít az elesetteknek" – írja.

A másik a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, amely több mint két évtizede segít, többek között az otthonukból háborúk elől menekülő embereken. A felajánlott pénzből további fél éven át tud működni a vámosszabadi menekülttáborban zajló, játékos tanulást elősegítő programjuk.

Szabó hozzátette: "Lehet, hogy valaki szerint provokáció a sérelemdíj egyik felét egy magyar gyerekeken segítő keresztény szervezetnek, a másik felét pedig egy külföldről is finanszírozott, menekülteket segítő egyesületnek felajánlani, de én szeretném azt hinni, hogy a segítségnek nincs pártállása, és az emberi szenvedést nem teszi zárójelbe a szenvedő fél vallása, származása vagy politikai nézete."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kitervelt, barbár gyilkosság – Erdogan kitálalt a szaúdi újságíró megöléséről

Kitervelt, barbár gyilkosság – Erdogan kitálalt a szaúdi újságíró megöléséről

Újabb hidegfront jön

Újabb hidegfront jön

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Eltűntek a forgalmas helyekről a hajléktalanok, így segíteni sem tudnak nekik

Eltűntek a forgalmas helyekről a hajléktalanok, így segíteni sem tudnak nekik

Felejtse el a kávét és a csokit...vagy szurkoljon nagyon-nagyon a tudománynak

Felejtse el a kávét és a csokit...vagy szurkoljon nagyon-nagyon a tudománynak

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet