szerző:
HVG
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Habony Árpád maradt egyedül befolyásoló helyzetben a londoni cégnél, amelyet Arthur Finkelsteinnel közösen alapítottak két éve - írja az e heti HVG.

Hivatalosan is közölte a brit cégnyilvántartással a Danube Business Consulting Ltd., hogy az elhunyt Arthur Finkelstein meghatározó személyes kontrollja megszűnt a cég fölött. A két Orbán-tanácsadó, Habony Árpád és az amerikai Finkelstein 2015 márciusában alapított közös céget Londonban, amelyben befolyásoló helyzetben egyedül Habony maradt a hivatalos cégbírósági listán - írta meg az e heti HVG.

A cégnél – amelyet a századvéges Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője vezet – bonyolítja a helyzetet, hogy míg Habony magánszemélyként tulajdonos, Finkelstein egy cégén keresztül volt az. A Danube fele ugyanis az 1972-ben alapított, az USA New York államában bejegyzett Arthur J Finkelstein & Associates Inc kezében van, és a tanácsadó halálával ez nem változott.

Az 5 ezer fontos törzstőkén a tulajdonosok korábban testvériesen osztoztak, így vélhetően azon a 100 ezer fonton (mintegy 33 millió forint) is, amelyet osztalékként tartalmaz az első teljes üzleti évről készült, 2016-os Danube-mérleg. Az amerikai cég egy tízfős tanácsadó vállalkozás, amelyet most már a testvér, Ronald Finkelstein vezet. A horvát sajtó korábban arról cikkezett, hogy a Habony–Finkelstein-páros segítette tanácsaival győzelemhez a Fidesszel közös politikai családba tartozó HDZ-t.

A cég székhelye jelenleg a londoni Cavendish Square 33. – a hvg.hu egyik olvasója pedig, épp a városban járván, fotókat készített az épületről. Ezek alapján olyan, mintha Habony megirigyelte volna az amerikai elnök toronyházát – de nyilvánvalóan csak egy hatalmas irodaépületről van szó, amelyben a Danube Business Consultingnek is akad pár irodahelyisége.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Csaknem másfél millióan nem tudják fizetni a hitelüket

Csaknem másfél millióan nem tudják fizetni a hitelüket

Elzárással is büntethetik, elvehetik a hajléktalanok holmijait – a KDNP szerint ez gondoskodás

Elzárással is büntethetik, elvehetik a hajléktalanok holmijait – a KDNP szerint ez gondoskodás

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

A KDNP-s politikus last minute lakástakarékot kínál

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

Latorcai János kimondta: Mahachulalongkornrajavidyalaya – videó

Latorcai János kimondta: Mahachulalongkornrajavidyalaya – videó