szerző:
hvg.hu

Az állami megrendeléseken is nagyot nyerő kommunikációs cég a vezetője apósának kosárcsapatát támogatta több tízmillió forint tao-pénzzel.

A saját apósa cégének fizeti az adója egy részét Kuna Tibor cége – írta az Index. Kuna azt a PR-ügynökséget vezeti, amely sorra nyeri a kormány kommunikációs közbeszerzéseit: a Trinity Communications és Kuna egy másik cége, a Young & Partners értékesítette például a menekültellenes plakátokat, de a vizes világbajnokság hirdetéseit is ezek a vállalatok készítették. A vállalkozó így 2017-ben már felkerült a száz leggazdagabb magyar listájára, a vagyonát 7,9 milliárd forintra becsülték.

Az Index most arról írt: a birtokába jutott dokumentumok szerint a cég a nyeresége után fizetendő társasági adóból több tízmillió forintot nem az államkasszába fizet be, hanem tao-támogatásként a Salgó Basket Kft.-nek. Ez teljesen törvényes, bármelyik cég támogathatja így a sportot a költségvetés helyett. Azonban a 2014-ben alapított cég – amelynek célja a salgótarjáni kosárlabda-utánpótlás nevelése – Kuna apósáé. Ezt a portál kérdésére Kuna is megerősítette.

A céget a Trinity Communications 2016-ban 13,9, tavaly pedig 14,7 millió forint társasági adóval támogatta. Egy másik kommunikációs vállalat is kisegítette 7,4 millió forinttal: a Genesis 2015 nevű céget az a Hevér Kristóf vezeti, aki Kuna Tiborhoz hasonlóan ózdi és egykori fidelitasos.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!