szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A városban az Elios közreműködésével elvégzett közvilágítás-korszerűsítéssel kapcsolatos iratokat foglalhatott le a rendőrség a váci önkormányzatnál.

Legalábbis erről értekezik Facebook-posztjában a Vácért Lokálpatrióta Egyesület.

A bejegyzésben az olvasható, hogy Ferjancsics László, az Együtt váci képviselője még be tudott tekinteni a 2013-as és 2014-es beszerzési és közbeszerzési anyagokba, nem sokkal később azonban – a városüzemeltetési holding e-mailje szerint – a rendőrség lefoglalta a váci ügy dossziéit.

Vácról is írnak az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) abban a jelentésében, amely a gyanús közvilágítási projekteket veszi sorra. A poszt szerint a Fördős Attila vezette önkormányzat az egyesület szerint 211 olyan lámpát cseréltetett le vagy módosíttatott az Eliosszal, amelyekhez már nem nyúlhattak volna hozzá, ugyanis uniós pénzből szerelték fel őket, és még fenntartási időszakban voltak. Ezért tavaly 20 millió forintra büntették az önkormányzatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb