szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A városban az Elios közreműködésével elvégzett közvilágítás-korszerűsítéssel kapcsolatos iratokat foglalhatott le a rendőrség a váci önkormányzatnál.

Legalábbis erről értekezik Facebook-posztjában a Vácért Lokálpatrióta Egyesület.

A bejegyzésben az olvasható, hogy Ferjancsics László, az Együtt váci képviselője még be tudott tekinteni a 2013-as és 2014-es beszerzési és közbeszerzési anyagokba, nem sokkal később azonban – a városüzemeltetési holding e-mailje szerint – a rendőrség lefoglalta a váci ügy dossziéit.

Vácról is írnak az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) abban a jelentésében, amely a gyanús közvilágítási projekteket veszi sorra. A poszt szerint a Fördős Attila vezette önkormányzat az egyesület szerint 211 olyan lámpát cseréltetett le vagy módosíttatott az Eliosszal, amelyekhez már nem nyúlhattak volna hozzá, ugyanis uniós pénzből szerelték fel őket, és még fenntartási időszakban voltak. Ezért tavaly 20 millió forintra büntették az önkormányzatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Hivatalos postai bélyegre került a Gyöngyhajú lány

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak

Radar360: Milliók Demeter zenésztársának, kevés pénz a tanároknak

Egy osztrák találmánnyal már nappal is látni lehet a Föld körül keringő űrszemetet

Egy osztrák találmánnyal már nappal is látni lehet a Föld körül keringő űrszemetet