szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl sok szobát foglaltak le a vizes vb szervezői, az üresen maradt szálláshelyek után pedig csak nehezen voltak hajlandóak fizetni a szállodáknak.

Durván elszámolták a vizes világbajnokság vendégeinek szállodai igényeit az eseményt szervező állami cégnél – írta meg a G7. A rendezvény alatt sok, sportolóknak, személyzetnek, illetve újságíróknak lefoglalt szoba üresen állt. A Bp2017 Nonprofit Kft. így akár milliárdos nagyságrendű összeget is bukhatott.

A portál szerint nem is ez döbbentette meg igazán a szállodásokat, hanem az, hogy a szervezők a meglévő közbeszerzési szerződés ellenére megpróbálták elsumákolni a fizetés egy részét. A vb után hosszú hetekig tárgyaltak a leszerződött partnerekkel, hogy mi legyen az üresen álló szobákkal, de végül fizettek.

A Bp2017 Kft. az előírásoknak megfelelően még tavaly év elején hihetetlen mennyiségű hotelszobát foglalt le Budapesten, illetve a balatoni versenyhelyszín környékén. Több mint 20 szerződést írtak alá több tucat szállodával, ezek keretében 5000 szobát kötöttek le, az esetek nagy részében 18 napra.

A versenyhelyszínektől távolabb eső szállókban már a versenyzői helyek is sok esetben üresen maradtak. Az újságíróknak lekötött szállásokkal pedig még több gond volt.

Tavaly, napokkal a vb kezdete előtt arról írtunk: maguk a szervezők ítélték úgy, hogy nem lesz elég a korábban tervezett szobaszám, ezért túlrendelték magukat. Ezután pedig kötbérként kénytelenek lettek volna kifizetni a lemondott szobák díját. A fővárosi és balatoni vendéglátókkal kötött szerződések jelentős kötbérrel számoltak, ennek mértéke változó és természetesen a lemondás időpontjától függ, de legalább 80 százalékot tett ki. A hivatalos kezdést megelőző 7-10 napban lemondott szobákért pedig már jellemzően a teljes leszerződött szobaár járt a hoteleknek bánatpénz címén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai