szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zambiában is átláthatóbbak a közbeszerzések adatai, mint nálunk – írta a Korrupciókutató Központ. A Közbeszerzési Hatóság perrel válaszolt.

Pert indít a Közbeszerzési Hatóság a Korrupciókutató Központ ellen – írta meg a Magyar Hírlap. A korrupciókutatók egy tanulmánya arra jutott: a közbeszerzési eljárások adatainak nyilvánossága nálunk rosszabb, mint például Zambiában vagy Bangladesben, a Közbeszerzési Hatóság honlapján pedig nagyon nehezen lehet elérni az információkat.

A hatóság szerint a jelentés sok ténybeli tévedést és csúsztatást tartalmaz. A korrupciókutatók például megpróbáltak kulcsszavak és címkék alapján keresni a dokumentumokban, de ez nem működött jól – erre azt írta a hatóság: a cél a „dokumentumok nyilvánosságának biztosítása, nem pedig kutatói adatbázis létrehozása”.

Az pedig már-már természetes, hogy a jogi lépésekről hírt adó Magyar Hírlap meg is találta, ki van a háttérben: Brüsszel és Soros. A szervezet vezetője ugyanis nem más, mint Tóth István János, Magyarország egyik legismertebb korrupciókutatója – ő pedig korábban részt vett az Európai Bizottság programjaiban, sőt, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványainak programjaiban is kutatta már a korrupciót.

Hasonló kommunikációt már láthattunk nemrég: amikor a Transparency International megírta, hogy az EU második legkorruptabb országa vagyunk, a fideszes politikusok azzal magyarázták ezt, hogy a két kerítést építő országot, Magyarországot és Bulgáriát nem véletlenül tehették a lista végére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

LMP: A miniszterelnök Petry Zsolttal foglalkozik, miközben százezreket hagyott magára

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt