szerző:
hvg.hu

Angol képviselő robbantotta ki a Tesco saját márkás marhabordájával kapcsolatos botrányt.

Vasárnap este James Cleverly Tory-képviselő posztolt a Twitteren egy képet vacsorája alapanyagáról: a Tesco saját márkás marhabordája a csomagolásban egy nagy szelet húsnak tűnik, kibontva azonban látszik, hogy csak két kisebb húsdarabról van szó, köztük egy üres rekesszel, melyet a csomagolás ügyesen kitakart – írta a The Guardian.

„Azt hiszem, ez a csomagolás egy kicsit cinikus. Szeretném hallani, mi ennek az üres rekesznek a magyarázata” tweetelte a képviselő. A Tesco azzal védekezik, hogy a termék pontos súlyát mindig feltüntetik a csomagoláson.

A Tesco azonban nem az egyetlen cég, aki trükközik a csomagolással, vagy annak feliratával. 2015-ben a Cadbury vet ki a dobozból két csokirudat úgy, hogy levegővel töltötte ki a helyüket. A Marks&Spencer a nagyon rusztikusnak és termelőinek szánt Lochmuir lazaccal bukott hatalmasat, mikor kiderült, nincs is ilyen nevű folyó. A Tropicana mangólevét pedig azért vették össztűz alá, mert 87 százaléka almából készült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!