Lisztkukacokból készülhet az IKEA híres húsgolyója

A jövő hotdogjainak és hamburgereinek fejlesztésén dolgozott az IKEA és a Space10.

  • hvg.hu
Lisztkukacokból készülhet az IKEA híres húsgolyója

A „Bug Burger” húsa lisztkukacokból, a „Dogless Hotdog” virslije szárított sárgarépából és egy a spenótnál ötvenszer magasabb vastartalommal bíró algából, a fagyi pedig vízben tenyészett levelekből készülhet majd, ha az svéd bútoróriás éttermébe is átemelik a Space10 innovációs laborral közösen kitalált menüt – írta a Dezeen.

Az ENSZ kutatása szerint a következő 35 évben 70 százalékkal nő majd az emberiség élelmiszerszükséglete. A dán Space10 a megjövendölt globális élelmezési válságra keres megoldásokat, ennek keretében hat ételt fejlesztettek ki. A csapatban élelmiszermérnökök és ételdizájnerek is dolgoznak, és igyekeztek minél ízletesebb ételeke összeállítani a fenntartható és egészséges alapanyagokból. 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Mikor jó egy céges hitelajánlat?

Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.