Lisztkukacokból készülhet az IKEA híres húsgolyója

A jövő hotdogjainak és hamburgereinek fejlesztésén dolgozott az IKEA és a Space10.

  • hvg.hu hvg.hu
Lisztkukacokból készülhet az IKEA híres húsgolyója

A „Bug Burger” húsa lisztkukacokból, a „Dogless Hotdog” virslije szárított sárgarépából és egy a spenótnál ötvenszer magasabb vastartalommal bíró algából, a fagyi pedig vízben tenyészett levelekből készülhet majd, ha az svéd bútoróriás éttermébe is átemelik a Space10 innovációs laborral közösen kitalált menüt – írta a Dezeen.

Az ENSZ kutatása szerint a következő 35 évben 70 százalékkal nő majd az emberiség élelmiszerszükséglete. A dán Space10 a megjövendölt globális élelmezési válságra keres megoldásokat, ennek keretében hat ételt fejlesztettek ki. A csapatban élelmiszermérnökök és ételdizájnerek is dolgoznak, és igyekeztek minél ízletesebb ételeke összeállítani a fenntartható és egészséges alapanyagokból. 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Fél évig 5-6 ember volt kíváncsi a kertészeti tanácsaira, ma már közel kétszázezres követő tábora van Szomoru Miklós „Egy kertész kertje Pilisszentkereszten” blogjának. A kertészmérnök szerint, aki brit mintára magánkert-látogatásokat is szervez, nem kell heti 8 óránál többet dolgozni azért, hogy bárkinek virágzó oázássá váljon a kertje. Erre a legjobb példa virágpompában úszó birodalma.