Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A jövő hotdogjainak és hamburgereinek fejlesztésén dolgozott az IKEA és a Space10.
A „Bug Burger” húsa lisztkukacokból, a „Dogless Hotdog” virslije szárított sárgarépából és egy a spenótnál ötvenszer magasabb vastartalommal bíró algából, a fagyi pedig vízben tenyészett levelekből készülhet majd, ha az svéd bútoróriás éttermébe is átemelik a Space10 innovációs laborral közösen kitalált menüt – írta a Dezeen.
Az ENSZ kutatása szerint a következő 35 évben 70 százalékkal nő majd az emberiség élelmiszerszükséglete. A dán Space10 a megjövendölt globális élelmezési válságra keres megoldásokat, ennek keretében hat ételt fejlesztettek ki. A csapatban élelmiszermérnökök és ételdizájnerek is dolgoznak, és igyekeztek minél ízletesebb ételeke összeállítani a fenntartható és egészséges alapanyagokból.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.