szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A február végével záródott három hónapban 921 millió dollár, részvényenként 57 cent vesztesége keletkezett a cégnek. Az amerikai sportszergyártó két évtized óta először zárt veszteséggel negyedévet.

A decemberi amerikai adóváltozások a nyereségből 2 milliárd dollárt vontak ki, és így alakult ki a negyedéves veszteség, amire utoljára 1998-ban volt példa.

A Nike bevétele a negyedévben éves összevetésben mintegy 7 százalékkal 8,98 milliárd dollárra emelkedett.

A sportszergyártó európai, közel-keleti és afrikai eladásai 19 százalékkal 2,3 milliárd dollárra nőttek, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, valamint Latin-Amerikában az együttes eladás 13 százalékkal 1,3 milliárd dollárra emelkedett. Kínában is sikerült növelni az értékesítést, 24 százalékkal 1,3 milliárd dollárra.

A Nike eladásai az észak-amerikai piacon ugyanakkor 6 százalékkal 3,6 milliárd dollárra csökkentek.

A cég cipőeladásból származó negyedéves bevétele 5 százalékkal 5,6 milliárd dollárra nőtt, a ruházati termékek értékesítése 13 százalékkal 2,6 milliárd dollárra emelkedett, a kiegészítő sporttermékeké viszont 2 százalékkal 314 millió dollárra csökkent éves összevetésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat

Ne szelfizzenek majmokkal! – kérik az állatvédők a tudósokat