szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu is beszámolt arról hogy nem volt egyszerű nyomdát találni, amely vállalta volna a szombaton megjelent szamizdat Magyar Nemzet elkészítését. Az egyik elutasító a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks nyomdája volt, ami bizonyos szempontból érthető. De a többi elutasító válasz már sokszempontból aggasztó.

Azt a hvg.hu is megírta, hogy nem volt zökkenőmentes a lap előállítása. Lukács Csaba, a Magyar Nemzet (volt) munkatársa az Index kérdésére elmondta: 20 ezer példányt terveztek megjelentetni a lapszámból. Ahhoz a nyomdához fordultak, amely eddig is heti hatszor kinyomtatta a Magyar Nemzetet, és amely Mészáros Lőrinc Mediaworksének tulajdonában áll. A cégtől kaptak is egy árajánlatot, amelyet Lukácsék el is fogadtak, de a megrendelésükre végül azt a választ kapták: kapacitáshiány miatt a nyomda nem tudja elvégezni a munkát.

Lukácsnak ez után egy nyomdatulajdonos ismerőse mondta azt, hogy vállalják a nyomtatást, de az illető végül arra hivatkozott, hogy  egyeztetett tulajdonostársaival, és ő maradt kisebbségben, a többiek nem szeretnének kockáztatni.

Volt olyan nyomda, amelyik nem is hívta vissza, volt, ahol akkor mondták, hogy nem vállalják, amikor meghallották, miről van szó, és volt olyan nyomda is, ahol szintén kapacitáshiányra hivatkoztak

Így végül egy pozsonyi nyomdával egyeztek meg 20 ezer példány kinyomtatásában. De  egy német tulajdonos magyar nyomdája is rábólintott a kérésre, úgyhogy a szerkesztőség úgy döntött, biztosra mennek, és a tervekkel szemben mégis 40 ezer példányt nyomtatnak, hogy ha valami gond van, akkor is meglegyen a lap.

A lap összes példányát elosztották a szombati tüntetésen. Az olvasók adományaiból 26 kilónyi aprópénz gyűjt össze. A befolyt összeg fedezi minden nyomdaköltségüket, több is annál. A fennmaradó összeget jótékony célra fogják felajánlani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével