szerző:
hvg.hu

Gyakorlatilag nem maradt vállalat, amely az állami tarifán venné az áramot, annyival olcsóbb a szabad piaci áram.

Míg szabad piaci alapon a cégektől kilowattóránként 14,4 forintot kérnek az áramkereskedők, az ugyanerre vonatkozó állami tarifa 21,2 forint – számolt be a Népszava. Ez ráadásul csak az áram mint termék ára, rendszerhasználati és egyéb díjtételek, illetve áfa nélkül. A háztartásoknál tavaly 14,3 forintos átlagár jött ki.

Mivel ma már minden cég áttérhet az egyetemes szolgáltatásiról a szabad piaci tarifára, a vállalkozások közül csak a legkevésbé aktívak fizetnek egyetemes szolgáltatási árszinten. Tavaly a lakosságon kívüli fogyasztók áramforgalmának alig 0,4 százalékára rúgott az állami tarifán elkelt mennyiség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!