szerző:
hvg.hu

Konkrét számot nem közöltek, csak annyit, hogy a leépítés a menedzsmentet is érinti.

„A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is” – olvasható a HírTV kedd délutáni közleményében.

A személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg – tették hozzá.

Annyit közöltek még, hogy a csatorna elkötelezett marad „a magas szintű hírszolgáltatás iránt, közkedvelt műsoraik a jövőben is folytatódnak”.

A közleményből nem derül ki, pontosan hány embert bocsátanak el és mikortól. Nem tudni azt sem, mely műsoraik maradnak képernyőn és melyeket szüntetnek meg.

A hvg.hu értesülései szerint 30-40 embert érinthet a csoportos leépítés, velük kedden délután hivatalosan is közlik az erről szóló döntést.

Múlt kedden jelentették be, hogy Simicska Lajos médiabirodalmából az 1938-ban alapított Magyar Nemzet szerdán jelenik meg utoljára. Szombaton aztán még utcára került egy szamizdat verzió. A nyomatott lappal együtt az online verziót is leállították. Szintén múlt kedden jelentették be, hogy aznap éjféltől leáll összes frekvenciáján a Lánchíd Rádió, csak zenét sugároznak tovább, de azt is csak a törvényi előírások miatt.

Már múlt héten tudni lehetett, hogy a HírTV-nél is változások lesznek, részletek nem szivárogtak ki, de név nélkül nyilatkozó dolgozók azt mondták: lassú agóniára számítanak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!