szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Konkrét számot nem közöltek, csak annyit, hogy a leépítés a menedzsmentet is érinti.

„A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is” – olvasható a HírTV kedd délutáni közleményében.

A személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg – tették hozzá.

Annyit közöltek még, hogy a csatorna elkötelezett marad „a magas szintű hírszolgáltatás iránt, közkedvelt műsoraik a jövőben is folytatódnak”.

A közleményből nem derül ki, pontosan hány embert bocsátanak el és mikortól. Nem tudni azt sem, mely műsoraik maradnak képernyőn és melyeket szüntetnek meg.

A hvg.hu értesülései szerint 30-40 embert érinthet a csoportos leépítés, velük kedden délután hivatalosan is közlik az erről szóló döntést.

Múlt kedden jelentették be, hogy Simicska Lajos médiabirodalmából az 1938-ban alapított Magyar Nemzet szerdán jelenik meg utoljára. Szombaton aztán még utcára került egy szamizdat verzió. A nyomatott lappal együtt az online verziót is leállították. Szintén múlt kedden jelentették be, hogy aznap éjféltől leáll összes frekvenciáján a Lánchíd Rádió, csak zenét sugároznak tovább, de azt is csak a törvényi előírások miatt.

Már múlt héten tudni lehetett, hogy a HírTV-nél is változások lesznek, részletek nem szivárogtak ki, de név nélkül nyilatkozó dolgozók azt mondták: lassú agóniára számítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!