szerző:
hvg.hu

Az emberek azt akarják, hogy emelkedjen a taxi tarifája – vezették le. Már legalábbis bizonyos emberek. Bizonyos módszertan szerint.

Közvélemény-kutatást rendelt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Taxisok Világa magazintól, hogy kiderítsék, milyen népszerű lenne a tarifaemelés ötlete. (A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönt: az alapdíj 450-ről 700 forintra nőne, a kilométerdíj 20 forinttal, a várakozási díj pedig percenként 5 forinttal lesz drágább.) A kutatás most került fel a Fővárosi Önkormányzat dokumentumtárába, ott vette észre a Napi.hu, az eredménye pedig világos: az emberek 99,3 százaléka azt akarja, hogy legyen drágább a taxizás.

Ez az eredmény azért egy kicsit gyanús, még a határon túli magyarok között sem győzött ennyivel a Fidesz a választáson. Még jó, hogy meg is mutatták a módszertant. Egész pontosan annyi történt:

A taxis magazin a saját Facebook-oldalára kitett egy hírt a díjemelésről, és azt kérte a követőitől, hogy aki drágulást szeretne, az lájkolja, aki pedig nem, az egy dühös ikont nyomjon.

Így jött ki a dokumentum szerint a 309-2-es végeredmény. Most egyébként nem ez látszik, a nyilvános adatok szerint 53-5-re vezetnek csak a dráguláspártiak.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap videója: kicentizett száguldás fák és házak között

A nap videója: kicentizett száguldás fák és házak között

Ma egész Kanada be van szívva

Ma egész Kanada be van szívva

Javította a hibát az Apple, de máris itt az újabb: újra sikerült kicselezni az iPhone zárolását

Javította a hibát az Apple, de máris itt az újabb: újra sikerült kicselezni az iPhone zárolását

Hivatalos: itt a kupésra faragott Skoda Kodiaq GT

Hivatalos: itt a kupésra faragott Skoda Kodiaq GT

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

"Bírák, ne féljetek, csatlakozzatok!"

"Bírák, ne féljetek, csatlakozzatok!"