szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2016-ban az amerikai Forbes magazin által publikált listán a világ 5. legjobb coworking irodájának bizonyult KAPTÁR közösségi iroda idén Magyarország legjobb közösségi irodája lett. De mitől olyan jó a coworking?

„Hat évvel ezelőtt, amikor a KAPTÁR-t alapítottuk, mi voltunk az ország második közösségi irodája. Akkor még azt is meg kellett magyarázni a hozzánk betérőknek, hogy mi az a coworking. Mára nagyot fejlődött a piac, sok a versenytársunk” – mondja Leanne Beesley, a Coworker ügyvezető igazgatója.

Mostanra nagyjából mindenki tudja, mi az a coworking, de hogy mitől jó, azt csak az ott dolgozók értik igazán. A coworkerek közül sokan csak fél napot dolgoznak, az alkalmi, úgynevezett hot deskes helyért nekik a 2500 forintos jegyet is elég lehet megváltani, de valakinek a korlátlan, 55 ezres havibérlet is megéri.

Akik itt dolgoznak, inkább a közösséget választották az otthoni munka helyett, így előzve mert a bezártságot, vagy ahogy az egyik coworker fogalmazott, a "szociopatizmus kialakulását". A tapasztalatok szerint attól még, hogy nem ugyanazon a projekten dolgoznak, ugyanúgy építenek kapcsolatot egymással, mint egy hagyományos munkahelyen – csak éppen a közös feladatok hiánya miatt elenyésző számú személyes konfliktus alakul ki. A közösség pedig sokkal változatosabb, mint egy munkahelyen; a különböző nációk és foglalkozások sok coworkert inspirálnak.

A Coworker Members’ Choice Awardot magyar és külföldi coworkerek, freelancerek ítélték oda a KAPTÁR-nak. „Azt díjazták bennünk, hogy egyszerre kapnak egy inspiráló környezetet és jó közösséget”, mondta a cégvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pont a kínai egyetemről kérdező képviselőknek sikerült kommunistáznia egyet Schanda államtitkárnak

Pont a kínai egyetemről kérdező képviselőknek sikerült kommunistáznia egyet Schanda államtitkárnak

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Megérkezett a Huawei első autója

Megérkezett a Huawei első autója