szerző:
hvg.hu

Nem hazudott, csak csúsztatott Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, amikor a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta, hogy egy nagy cég lefújja tervezett beruházását, mert bizonytalan a politikai helyzet. Egy szó sem igaz az egészből, de a képviselő egy helyi portálra hivatkozott, ahol ez a hír megjelent.

„Szó nincs arról, hogy elálltunk volna egy zöldség-gyümölcs alapanyagot feldolgozó „chipsgyár” megépítéséről Hódmezővásárhelyen – reagált a sajtóban megjelent hírekre a hvg.hu-nak Medgyesi István, szentesi vállalkozó. Először a Vásárhely24.com oldalon jelent meg, hogy a portál információi szerint szedi a sátorfáját az Eurochips Kft., és annak ellenére, hogy a helyi ipari parkban már területet is vásárolt az üzem felépítéséhez, mégsem kívánja azt megépíteni, mert bizonytalannak érzi a politikai helyzetet. A cégvezetőt elmondta, hogy továbbra is szándékukban áll egy korszerű, minőségi alapanyagokat feldolgozó üzem beindítása, jelenleg a forrásszerkezet összerakása történik, magyarul a bankokkal tárgyalnak, hogy megfelelő anyagiakat tudjanak biztosítani a beruházáshoz. A cégben érdekeltsége van a KÉSZ Holding Zrt-nek is, őket is megkerestük, de választ még nem kaptunk.

A Magyar Időknek nyilatkozva, Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció elnöke beszélt arról, hogy az új polgármester, Márki-Zay Péter milyen kártékony munkát végez a városban. Példaként említette , hogy a hírek szerint egy komoly befektető már el is hagyja a várost, holott már területet is szerzett milliárdos befektetési terve megvalósításához.A jelek szerint Hegedűs is a helyi portálról szerezhette az információt,  aminek nem járt utána személyesen. Az interjúban Hegedűs azt is felrója Márki-Zay Péternek, hogy sorra mondanak fel a polgármesteri hivatal dolgozói, és azt is, hogy halálgyárnak nevezte a vásárhelyi kórházat, ami miatt be is perelték a polgármestert.

Márki-Zay Péter erre a hvg.hu-nak úgy reagált, hogy ő maga soha nem nevezte halálgyárnak a kórházat, mindösszesen egy fórumon annyi hangzott el, hogy ha valaki ma bemegy a vásárhelyi kórházba, az az életét kockáztatja. Nem sokkal ezt követően Márki-Zay egy fórumot hívott össze a Városházán, ahol javaslatokat is lehetett tenni arra, hogyan lehetne a lakosság és a kórház viszonyán csiszolgatni, milyen dolgokon kellene változtatni, illetve hogy egy ládában véleményeket is gyűjtenek, és az esetlegesen beérkezett ajánlások alapján jutalmat is kaphatnak a kórházi dolgozók.

Két héttel ezelőtt Márki-Zay Péter egy közleményt adott ki, amelyben a helyi médiaviszonyok miatti aggodalmát fejezte ki. Erre egyébként a vásárhelyi portál is reagált.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Márki-Zay: Félek, hogy megbuktatnak

Nem ő az ellenzék vezetője, mondja. De nem kér se Gyurcsányból, se Toroczkaiból. Hisz abban, hogy a Fidesz alternatívája és leváltója csak egy ellenzéki ernyőszervezet lehet.

hvg.hu Gazdaság

Lassan lavírozzák a csőd felé a fideszesek Márki-Zay Pétert

Sem fűnyírásra, sem tűzijátékra, semmilyen rendezvényre nem lesz pénz Hódmezővásárhelyen. Ismét előszedték az egymilliárdos útfejlesztést, most Márki-Zay Péter polgármester hívott össze rendkívüli közgyűlést, hátha meg tudja győzni a képviselőket arról, hogy lassan kiürül a kassza. Nem sikerült.

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Kilépett wellhellósok: Fluor Tomi durván megfenyegette az egyik zenészt

Fidesz: Verhofstadt a legnagyobb veszély a kereszténységre

Fidesz: Verhofstadt a legnagyobb veszély a kereszténységre

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Ilyen önéletrajzot még nem látott, ezt végig lehet játszani, mint egy videojátékot

Ilyen önéletrajzot még nem látott, ezt végig lehet játszani, mint egy videojátékot

Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben

Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben