szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szerencsejáték Zrt.-nél több mint háromszor annyiféle dologra lehet majd fogadni most, mint az előző vb idején.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

"Az újítások nemcsak a világbajnokság alatt nyújtanak majd többletlehetőséget, ezeket a jövőben is fenn fogjuk tartani"

– mondta Cselovszki Zoltán általános vezérigazgató-helyettes. Ismertette, országszerte hat helyen, két fővárosi és négy vidéki helyszínen várják kitelepített központokban a szurkolókat televíziókkal, önkiszolgáló terminálokkal és különböző szórakozási lehetőségekkel. A világbajnokságra több, szurkolóknak szóló kiadványt készítettek, így megjelent többek között a "Futballra fel!".

A fogadók kényelmét szolgáló innovációk közül Cselovszki Zoltán kiemelte a Tippmix TV megújítását, az országszerte az értékesítési pontokon elérhető felületen az M4 Sport és a Duna TV adásaihoz feliratok és extra játéklehetőségek társulnak. A csütörtöktől aktív platformon ezeken túl olyan eseményeket is közvetítenek, amelyek eddig nem voltak elérhetők Magyarországon. Jövő hétfőtől pedig a Tippmixen, a Totón és a Góltotón is biztosítanak önkiszolgáló fogadási lehetőségeket.

A húszesztendős Tippmixen és az ötéves TippmixPrón is számos új fogadási lehetőség és akció lesz elérhető, lehet majd tippelni többek között pontos gólszámra, szögletszámra is. A Tippmixpróhoz kötődve lesz elérhető az Orosz játszma online nyereményjáték, amelyen utazást lehet nyerni korábbi vb-helyszínekre. Emellett elindul az Edzők ligája nevű online menedzserjáték, amelyen saját álomcsapatokat állíthatnak össze a vállalakozó szelleműek. A keddtől elérhető lehetőséggel virtuális és valódi ajándékokat lehet majd nyerni. A játékhoz a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál rövid videoüzenetekben ad majd tippeket a játékosoknak.

Kemecsei György Tippmix-szakértő elmondta, a 2014-es vb-döntő volt a legfogadottabb hazai esemény. Hangsúlyozta, tavaly november óta lehet fogadni a vb győztesére, emellett lehet tippelni a gólkirályra, a csapatok szereplésére, illetve a legtöbb, illetve legkevesebb gólt szerző együttesekre is. 

A fogadók eddigi tippjei szerint a brazilok a legesélyesebbek, hajszállal megelőzve a címvédő németeket.

Rajtuk kívül a spanyol, illetve a francia együttest tartották eddig leginkább képesnek a győzelem kiharcolására a hazai fogadók. Ismertette, a gólkirályi címre leginkább Neymart tartják esélyesnek a magyar tippelők, megelőzve Lionel Messit, Antoine Griezmannt és Cristiano Ronaldót.

A mérkőzések előtt közel száz fogadási lehetőség lesz, míg négy éve harminc volt. Meg lehet játszani például a szögletek számát, hogy páros vagy páratlan számú gól esik-e a találkozón, illetve hogy tizenegyesekkel dől-e el egy kieséses összecsapás végkimenetele. Újításként hasonló számú élő fogadási lehetőség is várja a tippelni vágyókat.

 Kemecsei György rámutatott: a 2006-os vb-n 1,6 milliárd forintot nyertek a magyar sportfogadók, négy évvel később 4,3, 2014-ben pedig 10,7 milliárd forintot fizetett ki a tornához kapcsolódóan a lottótársaság, míg a 2016-os Európa-bajnoksággal összefüggésben 11,5 milliárd forint volt össznyeremény.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!