szerző:
hvg.hu

A kérdés indokolt, hiszen Franciaország gazdasági központjában, a fővárosban és a Párizst övező, 10 milliós Ile de France régióban a cégek 55 százalékánál engedélyezték, hogy működjenek a tévék a munkaidő alatt is. Vagyis beismerik, hogy most pár hétig a foci-vb a legfontosabb esemény.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

 De ki lehet-e nyilvánítani a szimpátiát egy nemzeti válogatott mezének viselésével egy olyan nemzetközi cégnél, ahol az alkalmazottak kéttucatnyi olyan országból érkeztek vagy származnak, amelynek válogatottja ott van Oroszországban? A munkahelyi öltözetet a francia munka törvénykönyve egyik fejezete látszólag nagyon precízen szabályozza. Az „L 1121-1” paragrafus szerint az alkalmazottak szabadságát nem korlátozhatja a munkaadó, de a munkavállalók sem sérthetik kollégáik elemi személyiségi és szabadságjogait. Vagyis ez a paragrafus mindenről, de valójában semmiről sem szól – írj a választ keresve a Le Figaro.

A konkrét ügyekben sokat változott a helyzet az utóbbi években. Négy éve egy neves pénzügyi cég kirúgott alkalmazottja pert nyert. Azért bocsátották el, mert háromnapos szakállal, farmerben, ingben, zakó nélkül fogadta ügyfeleit. Azóta változott a vállalati kultúra. Például a modern világ egyik legsikeresebb figurája, a Facebook király Zuckerberg is mindig pólóban lép a nyilvánosság elé, kivéve kínos európai parlamenti szereplését, amikor kénytelen volt öltönybe bújni. A menő cégek ma már fontosnak tartják alkalmazottaik kényelemérzetét, ezért eltűnőben van a kötelező öltöny, legalábbis bizonyos ágazatokban.

Vissza a focihoz

Vannak olyan nemzetközi vállalatok, ahol egy légtérben 15-20 vb-résztvevő ország állampolgárai, vagy legalábbis onnan származó alkalmazottai dolgoznak. A Coca Cola például engedélyezi a nemzeti mez viselését, de csakis olyan munkahelyeken, ahol a cég alkalmazottai egymás között vannak. Az ügyfelekkel vagy vendégekkel is érintkező dolgozók, például a nagy étteremláncoknál, a szórakoztató parkokban a vb alatt is a megszokott egyenruhát kell, hogy viseljék. De a szűk belső, vállalatai körön belül lehet francia, német, angol, argentin, nigériai… és így tovább mezt viselni, legalábbis a foci-vb négy őrjítő hete alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!